Bluetooth kulaklığın mikrofonunu ses kalitesi düşmeden kullanmak

138233

Hectopat
Bildiğiniz üzere bilgisayar üzerinde Bluetooth kulaklığınızı kullanırken Discord gibi uygulamalara girince (mikrofon devreye girince.) Ses kalitesinde düşüş yaşanıyor. Bu ses kalitesi düşüşünü nasıl önleriz? Hangi özelliğe sahip kulaklıkları tercih etmeliyiz? Bluetooth cihazımızda hangi özelliğin var olması gerekiyor?

Kulaklığınızın üretici firmasının sitesine veya kullanım klavuzuna bakabilirsiniz yada bu sorun bluetooth driver'ındanda kaynaklı olabilir

Ses kalitesindeki düşüşün yarısı internet yüzünden eğer müthiş bir ses kalitesine erişebilmek istiyorsanız :
1- Çok iyi bir internet.
2- Karşı tarafın internetinin çok iyi olması.
3- Serverların çok iyi olması.
4- Mikrofonun iyi olması.
Zaten bunlar dışında yapılabilecek başka bir seçenek yok.

Hayır, siz yanlış anladınız. Ben kulaklığın Hands-Free profilinin düşürdüğü ses kalitesinden bahsediyordum.
Kulaklığınızın üretici firmasının sitesine veya kullanım klavuzuna bakabilirsiniz yada bu sorun bluetooth driver'ındanda kaynaklı olabilir
Hands-Free özelliği yüzünden kaynaklanan bir sorun. Her kulaklıkta ve bilgisayarda yaşıyorum bu sorunu.

Hatırladığım kadarıyla Bluetooth 4.0 özelliği olanlardan almalısınız daha iyi kalite için ama yanılıyor da olabilirim.

Hatırladığım kadarıyla Bluetooth 4.0 özelliği olanlardan almalısınız daha iyi kalite için ama yanılıyor da olabilirim.
Bluetooth 5.0 kulaklık kullanıyorum adaptörüm de Bluetooth 5.0.
4.0 adaptörler de kullandım farklı farklı kulaklıklar da kullandım hepsinde aynı sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…