Windows 10 için:
1) System tray daki hoparlöre sağ tıkla Ses Ayarı kısmını seç
2) Açılan pencerede altta "İlgili Ayarlar" dan "bluetooth ve diğer cihazlar" ı seç
3) Açılan pencerede "İlgili Ayarlar" dan "Cihazlar ve Yazcıları" seç
4) Denetim masası üzerinden Aygıtlar ve yazıcılar açılacak burada Aygılardan bluetooth kulaklığın simgesine sağ tıklayıp "Özellikler"i açın.
5) Açılan pencerede "Hizmetler" sekmesine geçin ve "Eller Boşta Telefon" seçili olmasın (unchecked) diğerleri yani "Ses Havuzu", "Uzaktan Denetim", "Uzaktan Denetlenebilir Aygıt" seçili olsun Uygula deyip pencereleri kapatın.
Eğer ses çıkış aygıtı olarak kulaklık seçili ise ve oyunu açmadan önce kulaklığı açıp aktif hale getirmişseniz stereo olarak ses alırsınız iyi düzeyde kuulak içi kulaklardan daha iyi bir performansa erişirsiniz.
Tek eksi yanı mikrofon artık kullanılabilir değildir. Bu sorunun sebebi kulaklığın windows altında iletişim aygıtı olarak tanımlanması (Hands Free - Eller Boşta) ve iletişim aygıtlarının mono olarak çalışması.
Linux üzerinde kulaklığın hem stereo modda çalışıp hem de mikrofonunun aktif olduğu bir kaç yabancı kaynak gördüm ama Windowsdaki mevcut sürüceler buna uygun değil anladığım kadarıyla.
Bu konuya da sürücü durumunda gelişme var mı acaba diye arama yaparken ulaştım