Bluetooth kulaklık - USB Hub sorunu

MarshallBruce

Kilopat
Herkese merhaba.

Uzun süredir çok garip bir sorunla uğraşıyorum. Laptobuma herhangi bir Bluetooth kulaklık bağlayıp müzik dinlemeye başlayınca üzerinde USB Hub bulunan mönitörüme bağladığım klavye ve farem sık sık takılıyor. Başka bir laptopta denedim sonuç aynı, yani herhangi bir Bluetooth kulaklıktan herhangi bir bilgisayarda ses oynatınca monitörden gelen USB bağlantısı kesintilere uğruyor. Fare ve klavye kablolu ve normalde düzgün çalışıyorlar ya da bilgisayara direkt bağladığımda Bluetooth kulaklık ile bir problem olmuyor, ses oynatana kadar bır problem yok ama ses oynatmaya başlayınca sorun oluyor. İşi garip yapan şeyler de bunlar.

Monitör Acer XZ271 üzerinde 4 X 3.0 USB type-a (giriş), 1 X USB 3.0 type-b (bilgisayar bağlantısı için) çıkış mevcut.
Laptop Gigabyte Aorus 15 X9.
Denenen diğer laptop ASUS TUF Gaming FX505GM.
İşletim sistemi ve bütün Driver'lar güncel. Windows Update güncellemeleri yapıldı.

Sorunu çözmek için denediğim yöntemler:

Chipset, Wi-Fi, Bluetooth Driver varsa güncellemesi, yoksa yeniden kurulumu. Hepsini temiz kurulum yapmaya çalıştım, internet bağlantısını da kestim. Bluetoth driverının yeniden kurulumundan sonra sorun 1 saat ila 1 gün arası kısa bir süreliğine çözülüyor sonra durduk yere ortaya çıkıyor (işi daha da garip yapıyor)

Aygıt yöneticisinden bütün USB'lerin ve USB Hub'ın ve Bluetooth'un "güç tasarrufu için bilgisayarın bu aygıtı kapatmasına izin ver" seçeneğini deaktif ettim. (çözülmedi)

USB Hub'dan bilgisayara giden USB type b to type a kablosunun yenisini aldım USB 3.0 olmasına dikkat ettim. (çözülmedi)

Laptopta daha yüksek hızda çalışan bir USB Type-C portu var onun için bile USB Type-B to Type - C 3.0 kablo aldım belki veriyolu genişliği yetersizdir diyerek. (çözülmedi)

Büyük ihtimalle bu sorunu benden başka kimse yaşamamıştır, o yüzden muhtemelen hiç çözülmeyecek ama bir bilen, çözümü bilmese bile sorunun neden kaynaklandığını bilen birisi çıkar diye buraya yazıyorum. İnternette İngilizce arattım ama Bluetooth kulaklığın frekans çakışması yüzünden kablosuz farelerde yarattığı sorundan bahsediyor ama benim fare ve klavyem kablolu.

Sorun bana ya Driver ya da chipset problemi gibi geliyor. Büyük ihtimalle olmaması gereken bir bug var.

Sizin düşünceleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı