Bluetooth kulaklıklar mı daha fazla şarj harcar yoksa kablolu kulaklılar mı?

SpaceSoldier

Kilopat
Yer
Pluton
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Sorum başlıkta. Bu konuyla ilgili deneyimi, bilgisi olan var mı?

Yeni nesil bluetooth bağlantılarının şarj süresine pek etki etmediğini okudum. Genel anlamda tabii ki sadece kulaklık değil. Akıllı saat kullanırken mecburen açık bıraktığım için tahminde bulunabiliyorum. Kabloluda da şarja etki etmediğini düşünüyorum.

Bluetooth kulaklık kullanırken Bluetooth özelliği açık olduğundan dolayı kablolu kulaklığa göre daha fazla şarj harcamaktadır. Bir de aldığın Bluetooth kulaklık iyi markaysa telefonun şarjı ondan önce bitebilir Öyle söyleyeyim.

iPhone 6 kullanırken Bluetooth kulaklık daha az şarj yiyordu. Android'te durum değişti. Tabi Apple Müzik'ten Spotify'a geçtim bunun da etkisi olabilir.

Bence bluetooth kulaklıklar daha fazla şarj harcar. Sonuçta kablosuz bir aktarım var, bluetooth anteni için gereken bir enerji var. Kablolu kulaklıkta ise devre doğrudan mekanik olarak tamamlanıyor.

Aslında Youtube'da benzeri yapılmadıysa içerik fikri çıktı. Bir telefona önce bluetooth kulaklık bağlanıp 1 saat müzik dinlenecek. Sonra kablolu kulaklık bağlanıp 1 saat müzik dinlenecek. Ses seviyeleri aynı olacak. Sonra bataryanın % kaçının gittiği karşılaştırılacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…