Bluetooth kulaklıklar nasıl şarj edilmeli?

Hakan_999

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar dün Xiaomi Airdots satın aldım. İleriki günlerde elime ulaşacak fakat aklımda hala merak ettiğim bir soru var. İlk defa kablosuz kulaklık kullanacağım, biliyorsunuz ki bu kulaklıkları kutusuna koyunca otomatik şarj olma durumu varmış, şimdi müzik dinlerken kutudan çıkarıp işimiz bittiğinde geri koysak ve bunu sürekli tekrarlasak sanki telefonun şarjı bitmeden sürekli şarja tak-çıkar durumu gibi olup bataryayı öldürmez mi? Yoksa yanlış mı biliyorum, bilgilendirirseniz sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar küçük bataryada şarj döngüsüne zarar verecek bir sorun olmaz. Ancak şarj bitmeden şarja takmak lityum pillerde zaten ömrü uzatıyor. Şarjı bitmeden doldurulunca ömrü azalan bataryalar eski. Lityum ion değiller. Nikel bazlı sanırım. Nikel piller bitmeden önce şarja takılmamalı diyorlar çünkü şarj döngüsünü anımsama durumu oluyormuş. Bitmeden takarsanız bu döngü bozuluyor ve ömrü kısalıyor gibi bir söylem. Eski bir alışkanlık insanlarda kalan. Lityum pilleri ne kadar sık şarja takarsanız etkin kullanmış olduğunuz iicn ömrü uzuyor. Lityum pilleri öldüren kullanılmaması ve şarj bitmeye yakın şarja takmak. Saklanacak ise şarjı bitmeden çıkarıp saklanmaları. Lityum pillerin şarjı bitip saklanırsa elveda diyebilirsiniz. 6 ay içinde tamamen ölüyorlar. O yüzden sık şarj etmek iyidir.

Anladım, çok teşekkürler bilgilendirme için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…