Bluetooth'u bozulan anakarta adaptör alınırsa bağlantı sağlanır mı?

TOLSTOYEVSK1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Kısa süre önce bilgisayarımı temizlerken bir hata mı yaptım, anakarta bir hasar mı verdim bilmiyorum fakat temizlik işlemi sonra bilgisayarı açtığımda Bluetooth aracılığıyla bağlı cihazlarımda sorun yaşamaya başladım. Mouse imleci titremesi ve Dual-shock 4 bağlantı kopmaları vb.

Sanırsam anakartın üzerindeki tozları temizlerken bir sorun çıkarttım. Anakartım daha 1 senelik, ASUS TUF B660M ve güzel de bir model, üzücü oldu doğrusu. Çoğu aygıtımın kendi Wireless özellikleri de mevcut olduğu için (mouse, klavye dahil) bu durumdan başta pek rahatsız olmadım fakat Dual-shock'umu mecburen kablolu kullanmak durumundayım, şimdi de Xbox 9. nesil kontrolcü almayı düşünüyorum.

Bilgisayarın mevcut Bluetooth'unu iptal edip TP-Link UB500 veya Ugreen 5.3 gibi adaptörler ile cihazlarımı eşleyebilir miyim? Bluetooth adaptör önerileriniz var mı? Xbox veya DualSense kontrolcülerini Bluetooth yerine Wireless kullanabilmek mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta Baseus 5.3 adaptör aldım memnunum. Ugreen de olur, noname bir şeyler olmasın ve mümkünse 5.3 olsun yeterli. Mouse ve kulaklık bağladım güzel çalışıyor. Fakat adaptör kullanabilmek için önce sistemde var olan Bluetooth bağlantısını iptal etmeniz gerekiyor.

Merhaba. Kısa süre önce bilgisayarımı temizlerken bir hata mı yaptım, anakarta bir hasar mı verdim bilmiyorum fakat temizlik işlemi sonra bilgisayarı açtığımda Bluetooth aracılığıyla bağlı cihazlarımda sorun yaşamaya başladım. Mouse imleci titremesi ve Dual-shock 4 bağlantı kopmaları vb.

Sanırsam anakartın üzerindeki tozları temizlerken bir sorun çıkarttım. Anakartım daha 1 senelik, ASUS TUF B660M ve güzel de bir model, üzücü oldu doğrusu. Çoğu aygıtımın kendi Wireless özellikleri de mevcut olduğu için (mouse, klavye dahil) bu durumdan başta pek rahatsız olmadım fakat Dual-shock'umu mecburen kablolu kullanmak durumundayım, şimdi de Xbox 9. nesil kontrolcü almayı düşünüyorum.

Bilgisayarın mevcut Bluetooth'unu iptal edip TP-Link UB500 veya Ugreen 5.3 gibi adaptörler ile cihazlarımı eşleyebilir miyim? Bluetooth adaptör önerileriniz var mı? Xbox veya DualSense kontrolcülerini Bluetooth yerine Wireless kullanabilmek mümkün mü?
Xbox için wr dongle var. Mikrosoftun kendi cihazı epey pahalı. Ben linktekini aldım.
Btooth( TP-Link ve Ugreen) ile nadir de olsa kopma sorunları oldu. Bu cihaz ile hiç kopma sorunu yaşamadım.

Eşleyebilirsiniz tamir de edebilirsiniz. Büyük ihtimalle Bluetooth anteni zarar görmüş. Eğer sorun buysa antenin olduğu yere lehimle arkadan çıkan uzun bir tel bağlarsanız çözülür. Anakart modelinizi Google'a yazarsanız parçaların yerleri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Sağ ol hocam bilgiler için. Ürünü Vatan Bilgisayar'dan aldım ve garantisi devam ediyor. Mağazaya götürsem garantiye girmez diye tahmin ediyorum, çok fiyat çekerler mi sizce? Bir de Vatan'ın tamir işlem süreçleri hakkında birkaç sorun yaşayan arkadaşla karşılaştım, sizin bir hakimiyetiniz varsa ürüne sıra gelmesi ve tamiri çok uzun sürer mi?

Xbox için wr dongle var. Mikrosoftun kendi cihazı epey pahalı. Ben linktekini aldım.
Btooth( TP-Link ve Ugreen) ile nadir de olsa kopma sorunları oldu. Bu cihaz ile hiç kopma sorunu yaşamadım.

Teşekkürler hocam. Eğer ürünün Bluetooth'unu tamir ettirmek, yeni bir adaptör almakla kafa kafaya gelirse tamir ettireceğim. Dediğiniz kopma sıkıntılarını ben de duydum, attığınız Dongle'ı almayı da bir düşüneceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı