Bluetooth'un interneti yavaşlatması

APlusMath

Decapat
Laptopum sadece 2.4GHz destekliyor.
AirPods ile laptopa bağlanınca Wi-Fi'den inanılmaz kopmalar ve yavaşlamalar oluyor biliyorsunuz. Wi-Fi ile Bluetooth 2.4GHz kullandığından çakışmalar oluyor sanırım. 5GHz modem alırsanız bu durum çözülebilir deniyor. Yalnız benim şöyle bir problemim var. Laptopum 2.4GHz Wi-Fi'lere bağlanıyor. Telefonlardaki gibi ve Apple Mac'lerdeki gibi 5GHz bağlanmıyor. 2.4GHz sanırım normal Windows laptoplar. Benim ki ASUS K555ub modeli.
1) K380 Bluetooth klavye sipariş ettim. Klavyeyi yine Bluetooth ile laptopa bağlayınca internette yavaşlamalar ve kopmalar olacak mı?
2) 5GHz modem alsam bile laptop 2.4GHz'ye bağlanıyor. Bluetooth'ta laptopa bağlanınca, 5GHz modem hiçbir işe yaramayacak mı? Kopma olacak mı yine?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem Wi-Fi ayarlarından farklı bir kanal seçip deneyin. Çevrede aynı kanal üzerinden yayın yapan Wi-Fi ağları da varsa parazit miktarı daha çok artacaktır.

Telefona Wi-Fi analyzer gibi bir program kurup, bulunduğunuz yapının farklı noktalarında en az kullanılan kanalı tespit edin. Modem Wi-Fi kanalını buna ayarlayıp deneyin.

Kesin çözüm diyemem ama işe yarayabilir.

Hocam çok teşekkürler yalnız içine takılan tarz bir şey var mı? Böyle çok abes duruyor ve bu aletler büyük sanırım biraz. Küçük olsa bile tuhaf.

@APlusMath
Harici yerine dahili olan wifi kartını değiştirmek daha uygun olabilir.
İntel AX200 Wifi kartını Asus servisine danışarak uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Çok teşekkürler hocam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…