BM800 mikrofon ses almıyor ancak cızırtı yapıyor

Yusuf Serdar28

Hectopat
Daha fazla  
Bende yaklaşık 3 yıl kadar önce aldığım LastVoice BM800 mikrofon var. Ancak Phantom Power olmasına rağmen ses bazen komple gidiyor, yerine çok kötü ve cızırtılı bir ses geliyor. Hani ses dediğime bakmayın, benim sesim hiç gitmiyor. Sadece çok basslı bir cızırtı gidiyor karşı tarafa. Nasıl düzelteceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bin bir türlü şey olabilir kabloyu değiştirmeyi dener misiniz?

Hangi ses kartlarını denediniz?
Ses cızırtı yaptığında sadece phantom power oluyor, bilgisayara direkt giriş yapıyorum. Şu an ise yanından gönderdikleri 7.1 usb ses kartı taktım. Ses az geliyordu equalizer falan yaptım, fena değil gibi.

Ses cızırtı yaptığında sadece phantom power oluyor, bilgisayara direkt giriş yapıyorum. Şu an ise yanından gönderdikleri 7.1 usb ses kartı taktım. Ses az geliyordu equalizer falan yaptım, fena değil gibi.
Hmm, condanser yani kondansatörlü bir mikrofon +48v Phantom ile düzgün çalışmıyorsa kondansatöründe bir yorgunluk olmuş olabilir çok ucuza değiştirebilirsiniz zaten içi inanılmaz kalitesiz bir ürün. Merakımdan soruyorum normalde çalışmamalı ama +48v yani Phantom göndermezken de PC jakından ses alabiliyor musunuz? Zamanında bende almıştım o ürünü sonradan yükselte yükselte kenara koymuştum ben hem M-Audio orta seviye gerçek bir ses kartıyla kullandım bir problemi yoktu, şimdi arkadaşıma hediye etmek istiyorum normal jaka bağlayınca da ses alınabiliyor mu merak ediyorum çünkü arkadaşımda ses kartı yok maalesef normalde alınamaması gerekli. Evet ben deneyemiyorum çünkü +48v yediği için bilgisayarımda jak çalışmıyor teşekkürler

Phantom power çalışmıyorken ses vermiyor. Ama phantom poweri çıkarıp taktığım zaman ses veriyor. Bu arada iç kondensatör dediniz, iyi bir şey varsa bulup link atar mısınız?

Phantom power çalışmıyorken ses vermiyor. Ama phantom poweri çıkarıp taktığım zaman ses veriyor. Bu arada iç kondensatör dediniz, iyi bir şey varsa bulup link atar mısınız?
Tamam hediye edemiyorum o halde arkadaşıma ses kartsız daha doğrusu Phantom olmadan çalışmıyorsa, ama benim anlamadığım bu ürünün ufak bir usb ses kartıla satıyorlar o halde nasıl çalışıyor? Kondansatör mevzusu ise cihazın içini açıp orda bulunan iki adet kondansatörün durumuna şeklinde bir bozulma veya bir şişme var mı kontrol etmelisiniz. Tabii bu işlerden hiç anlamıyorsanız hiç bulaşmayın. Kondansatör görselini aşağıya eklicem.

Sağolun. Bu arada kast ettiğim phatom powerı komple söktüğümde ses veriyor. Yani bilgisayarın kendi girişinde problem yok. Ses gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…