BMS neden durduk yere bozulur?

Birisiokadar

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hocalarım biliyorsunuz (bilmeyenler geçmiş konularıma bakabilir) kendi yaptığım ebike projesini. Her şey yolundaydı ve yaklaşık 120km yol yaptım. Sonrasında farklı bir yere gitmem gerektiği için sitenin deposuna bıraktım bisikleti pili dolu vaziyette. Hafif nemli bir ortam ama aşırı değil (ama pilin izolasyonu da iyi, nemden etkilenmesi saçma geldi). Yaklaşık 2 hafta sonra gittiğimde çalışmadı bisiklet. Pil multimetreyle bakınca 78 volt gözüküyordu (bıraktığımda 82 idi ve pilin soketi bağlı değildi) ama bisiklete taktığımda bisiklet çalışmıyordu. Şarj etmeyi denedim ama şarj aleti pili algılamadı bile. Sonrasında bir tel bakırı alıp pili kısadevre yaptırdım ve hiçbir şey olmadı. Anlık 40AMP verebilen pillerden 5 paralel var içinde ve tel ısınmadı bile.

Yani kısaca bilde voltaj var ama amper yok. Sürdüğüm süreçte sürekli yavaşlayıp tam gaz açıp tam yüke bindirdim ama bıraktığımda tamamen düzgün çalışıyordu.

Yeni bms alana kadar pilin bms tarafını soyup bms yi bypass etmeyi planlıyorum ama çözebilsem bu sorunu çok daha sağlıklı olacak ve beni 2.000 lira civarı para harcamaktan kurtaracak.

Sizce ne olmuş olabilir?

@MekatronikciAbi

@Little Doge Niye beğendiniz hocam.

Son düzenleme:
@Birisiokadar Konuyu takibe aldım, ayrıca ilgimi çektiği için beğenmek istedim. Sorun yoktur umarım.

Yazmalı mıyım, bilemedim ama belki yardımı dokunur.

Pil Adam'a bu durumu sordunuz mu? Benim her türlü sorumu hem IG hem YT üzerinden cevaplamıştı.

Profesyonel olarak bu işleri yapan birisi. DonanımHaber forumda bir makalesine denk gelmiştim, öyle takibe aldım.

YouTube'da açıklama kısmını okuyun veya ilginizi çeken bir videosunu izleyin. Sorunuzu da biraz trimleyerek yapıştırın gitsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…