Böcek fobisi nasıl yenilir?

casper1881

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Öncelikle başlıktan gördüğünüz üzere evet böceklere karşı olan bir fobim var diyebilirim. Yani görünce falan sıçrıyorum. Gerçi ani insan çıkınca falan da oluyor tam olarak böcekten mi bilmiyorum ama öyle işte.
Bugün dışarıda 4 5 arkadaş muhabbet ediyorduk. Yerde ne büyük ne küçük kanatları böyle turumcumsu bir böcek vardı. Kız eğildi aldı eline götürdü attı geldi ya. Gerçekten çok özendim. Ha ben korkumu yensem kafi tabii haşır neşir olmaya da gerek yok ama. Gerektiğinde en azından peçeteyle alıp atabilmek istiyorum. Belki psikoloğa falan danışılabilir. Onun dışında alternatif bir şey yapılabilir mi?

Kanka ben olsam kız bile gidip böceği eline atıp atıyor ben atamıyorum der erkekliğimden utanırdım. Sen erkeksin kendine gel böcekten korkmak ne.
Kral boş zamanlarımda böcekten korkmayı tercih ediyorum gibi mi duruyo ordan? Çocukluğumuz evde geçti ot börtü böcek görmedik ne yapalım? Hayır şimdi ban yicem o şekilde söylersem de burda çözüm önerisi rica ediyoruz maytap mı geçiyon?

Böcek savaş videoları oluyor YouTube'da onları izle zamanla tiplerine alışırsın korkun geçer.

Nasıl bir çözüm önerisi bekliyorsun kliniğe falan yatıralım seni istersen. Korkularını yenmenin en iyi çözümü onlarla yüzleşmektir ben de sana bunu söyledim azıcık erkek ol korkma dedim.

Kanka ben olsam kız bile gidip böceği eline atıp atıyor ben atamıyorum der erkekliğimden utanırdım. Sen erkeksin kendine gel böcekten korkmak ne.

Ya erkekliği kızlığı yok bunun. Herkes korkabilir. Küçükte büyükte olsa herkes korkar yani, sonuçta iğrenç renklerde ikiden fazla bacaklı çok çabuk koşan bir varlık, mesela sende Minecraft'ta bebek zombiden korkuyorsundur ben korkmuyorum kesiyorum şimdi ben sana utan desem hoşuna gider mi yani? İnsanlık hali korkulur, edilir bende mesela kırkayaklardan korkuyorum ama örümcekler hoşuma gider (zararsız olanlar.) -ki konusu açılmışken böceklerin çoğu zehirli/zararlı. Korkmamız çok normal tekrardan diyorum.

Kanka bence psikolog falan değil de istersen arkadaşlarına danış onlar sana yardım etsinler. Herkes korkabilir korkmayabilir bu utanılacak bir şey değil. İnsanlık hali, mesela bende yüksekten korkuyorum:>.

Hacı bunun erkeklikle ne alakası var adamın fobisi var belli ki elinde değil. Böcek fobisi olmasa tas tamam erkek mi olacak yani?

O değil de geçen yolda yürürken bacağın arka kısmında garip bir şey hissettim eşofmanı ellerken elime bir şey çarptı yere bir baktım kocaman kanatlı kapkara 8 tane bacaklı garip bir böcek ve çok büyüktü. Sonra da Venom gibi zıplayıp uçup kaçtı. Adamın korkması anormal bir şey değil yani. O böceği gördükten sonra psikolojik olarak bacağımın arka tarafında yaklaşık 1 saat sızı hissettim.

Dostum bence siz ne dediğinizin farkında değilsiniz. Senin dediğin iğrenmek oluyor.

Nasıl bir çözüm önerisi bekliyorsun kliniğe falan yatıralım seni istersen. Korkularını yenmenin en iyi çözümü onlarla yüzleşmektir ben de sana bunu söyledim azıcık erkek ol korkma dedim.

Abartma istersen klinik falan o kadar da abartmamış (yani psikolog kısmını diyorsan doğru ama ayrı bir seviye ise gidebilir,) aksine sen şu erkeklik cesaretli olma konusu abarttın sanki tamam yüzleşsin en etkili çözüm o olabilir fikrince ama lütfen biraz daha nazik ol. Fikrine karşı çıkmıyorum tabii ki de biraz cesaretli olmaya çaba gösterebilir ama ağır çıkıştın aniden. Bende kaba oldum özür diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…