Birkaç gün önce bir arkadaş 'mandalina'nın içerisindeki kurtu yedim' diye konu açmıştı. O konuyu okuduğumdan beri mandalina yiyemiyorum. Bence bu tarz konuların kimseye faydasının olmadığı gibi, bir teknoloji sitesinde de açılması doğru değil.
Başkasının mandalinanın içerisindeki kurdu yemesinin sana nasıl bir zararı var? Bundan tiksiniyorsan psikolojik sorunu olan sensin. Ha bu arada yediğin her şeyin içerisinde milyarlarca mikroskobik canlı var ve bunları ben de her gün yiyorum. Artık hiçbir şey yiyemezsin herhalde.
Hocam konu yasaklama gibi bir şey olamaz. O zaman herkes sevmediği konu yasaklansın diye konu açar. Beğenmediniz veya hoşlanmadığınız konulara girmeyin. Şahsen ben öyle yapıyorum.
Birinin bir şeye fobisi var diye yasaklayacaksak açacak konu kalmaz burada. Bu mandalina konusu da bir cacığa yaramıyor, bomboş bir konu orası ayrı tabi.
Saçma sapan, bilerek eğlencesine açılan boy konuları yerine biraz da olsa daha mantıklı olan bu konuların yasaklanması kötü olur.
Bir de kimseye faydası yok diye bir şey yok. Ben buradaki sorular sayesinde bilmediğim böcek türlerini öğrendim. Bir böceksever olarak bu konuyu görünce üzüldüm