Böcek korkusu veya fobisi nasıl geçer?

KanunluHırsız

Hectopat
Daha fazla  
Hayatımda şu böcekler hariç hiçbir hayvandan korkmuyorum. Kuş olsun yılan olsun umurumda değil tutarım ama böceklere konu gelince işler değişiyor en ufak arı dahi olsa ya da bir hamamböceği oradan hemen uzaklaşıyorum. Niye böyle bilmiyorum. Belki küçüklükten kalan bir travma veya doğuştan gelen fobi ama bu durumdan artık sıkıldım. Bu korkumu nasıl yenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uğur böceği, kelebek, tırtıl, karınca gibi şeyleri elinize almakla başlayın. Sonra başka böceklere de alışabilirsiniz mesela karafatma gibi zararsızlara. Hamamböceği gibi böceklere alışmak zorunda değilsiniz ama öldürebilecek kadar falan yaklaşsanız sorun olmaz.

Hiçbir böcek siz onu rahatsız etmediğiniz sürece size zarar vermez. @Teru hocamın da dediği gibi önce uğur böceği gibi böcekleri, daha sonra karınca vb. şeyleri elinize alabilirsiniz. Hamam böceği, karafatma gibi şeyleri elinize alamazsanız da sıkıntı değil. O en uç nokta zaten. Onları yakın mesafeden gözlemleseniz de yeter.

Hocam sadece bulunduğunuz ortamda böcek olunca mı oluyor yoksa fotoğrafına da bakamıyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…