İki kazanın arkasından Boeing 737MAX uçakları yere indi. Boeing tarafı ise uçağın yazılımının güncellenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şirkete yakın kaynaklar, yazılımın 10 gün içinde tamamlanmasının beklendiğine dikkat çekiyor.
Reuters’ın haberine göre, hazırlanacak yazılım çalışmaların tamamlanmasının ardından Amerikan Havacılık Otoritesi FAA’e sunacak. Bunu yayınlanacak uyarı ve havayollarına güncellemenin ulaştırılarak uygulanması izleyecek.
Fabrikaya gelmesine gerek yok ki, yetkililer herhangi bir teknik alanda yapabilir.(diye umuyorum) Deli Mayk'ı hatırladım, uçağın mühendisleri uçağa bakmak için Türkiye'ye geldi diye bir bilgi vardı. Bu olay için de öyle olur diye düşünüyorum.
"Bir uçak ne kadar güvenilir olabilirse, 737MAX'da o kadar güvenilirdir." Bunu 737 MAX belgeselinde duymuştum demek babana bile güvenme lafı buradan geliyormuş
"Bir uçak ne kadar güvenilir olabilirse, 737MAX'da o kadar güvenilirdir." Bunu 737 MAX belgeselinde duymuştum demek babana bile güvenme lafı buradan geliyormuş
Aslında bakıldığında bunu yapanlar da insan, ne kadar çalışılırsa çalışılsın, kaç kişi kontrol ederse etsin sonuçta insan; hata olabilir. He ama bu şekilde bakılsaydı önemli işlere şu an herhalde otobüs ve uçak kazaları eşit rakamlarda bile olabilirdi. Bence Amerika tarafı reklamı her zamanki gibi becermiş ama üründe patlamışlar bu sefer.