Bölüm 2: İnsanlığın Sonunu Yapay Zeka mı Getirecek?

Bu tür yapay zekaların insanlığın sonunu falan getireceğinden bahsetmiyorum elbette. Benim aklımdaki, hayalini kurduğum yapay zeka en azından insanlar kadar yüksek bir bilince sahip bir yapay zeka. Böyle bir yapay zekanın örneğini zaten göremedim şu ana kadar, belki bir yerlerde gizli bir laboratuvar ortamında geliştiriliyordur, işte korkutucu olan bu olurdu. Hastanelerde, fabrikalarda, uygulamalarda(youtube vb) kullanılan yapay zekanın matrix'e bağlayacağını hiç sanmıyorum.

Düzenleme: Burada biraz zeka ile bilinç kavramlarını ayırt etmemiz gerek sanırım, yanlış anlaşılmaya çok müsait. Bir solucanın bile belli bir zeka seviyesi var fakat bilinç? İşte orada işler değişiyor. Biz bile bilinç dediğimiz kavramı sıfırlandırmakta, ölçmekte zorlanıyoruz.

The 100 dizisindeki A.L.I.E lazım bize. Açlık, ölüm, sefalet, acı gibi tüm kötü şeylerden uzak olup Işık Şehri'nde sonsuza kadar yaşamak için ödemen gereken tek bedel özgür iradenden vazgeçmek. Bence bu küçük bir bedel.

Yapay zekanın birçok alanda medeniyetin gelişimini hızlandıracağını düşünüyorum. Bahsi geçen kıyamet senaryoları fazla Terminator izlemekten oluyor.

Günümüzde yapay zeka dedikleri şeyin çoğu balon. Sophia diye bir robot vardı mesela vatandaşlık vermişlerdi şaka gibi. Ben Google, IBM ve Honeywell'in kuantum bilgisayarlar üzerindeki gelişimlerini daha çok merak ediyorum. Son kullanıcıya hitap eden deep learning ve yapay zeka zımbırtıları çok ilkel duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…