Lisede yüzüme bakmayan kadınların hepsini üniversitede tavladım, gözümde bayağı küçüldü. Büyülttüğüm gibi bir dert değilmiş. Görünüş ve karizma önemli. Sonrası ise girişkenlik.
İdealistlik Türkiye'de işe yaramıyor, onurlu bir insan olursan daha da batarsın. Herkesin kanını emmek gerek. İşin arkasında para, mevki varsa yapışmak gerek. Kimse parayı nereden kazandığını ya da ne kadar onurlu olduğunu sorup merak etmiyormuş.
Gün gelir hallederim, şu yaşı atlatayım, zaten bu adam da şu yaşta şunları başarmış daha var dememek gerek. Vakit hızlı geçiyor.
Lise bitince herkes kendi dünyasına gitti, bir süre bir arkadaş grubuyla kaldık konuştuk ama yine en sonunda herkes kendine kaldı.
4 yıllık okumak Türkiye'de tamamen boş. İlle de 4 yıllık bir lisans okunacaksa 2. sınıfta 2 yıllık bir ön lisans yazıp, atandıktan sonra 4 yıllığı bitirmek daha iyi. En azından iş garanti ve memuriyet. Tertemiz maaşı var.
Parasız olmak lisede belki önemli değil, araban olsa bile sürebilecek yaşta değilsin ama erkek olarak 20'sinden sonra parasız kalmak annenin dahi gözüne batmaya başlıyor. Sosyal ve romantik ilişkiler azalmaya başlıyor.
Kimseye sır vermemek gerek.
İnternette her şeyini ortaya koyma.
Aileyle iyi geçin. Çünkü günün sonunda onlara kalıyorsun. Çok sorun varsa aranızda kendin net sınırlar belirle. Zamanla çözülür. Onların saçları ağarmaya başladığında artık sorumluluk sırasının sana geldiğini hissediyorsun.
Şu lisede hiçbir insanı ciddiye alma, bir zaman sonra hepsi tükürdüğünü yalayacak. Çok net söylüyorum. Herkese değişim perisi geliyor.
Akraban dahi kefil olsa sana yardım edeceğine dair sen işi tek başına yapacaksın gibi davran. Kimseye ama kimseye güvenip yol alma.
Aşk illeti yüzünden sınavlarını heba etme. Daha güzel kadınlar vardır demiyorum ancak sen o zaman ki onu seviyorsun. 2 yıl sonra önemsiz olmasını sağlayacak şey bu, o da değişecek.
Kaçan kovalanır. Bunu ne kadar erken prensip edersen hayatını yaşarsın. Kimseye yalvarma. Hiç kimseye sensiz yapamam deyip yalvarma.
İlerlemek istediğin alanların içinden insanlarla samimi bir şekilde konuşabiliyorsan sor, konuşamıyorsan biraz düşün ve araştır. Örneğin oyunculuk demiştim değil mi? Katiyen torpil ve parayla yapılan bir iş. Dublaj sektörü üç beş insanın tekelinde dönüyor örneğin.
Altın al. 6 ay boyunca kahve, Fast food paranı altına koy. 22ye geldiğinde şükür et. Bak 20sine geldiğinde koymayacaksın, tam şu an koyacaksın. 20'sinde zaten paraya ihtiyacın olacak, asla kenara bir şey koyamayacaksın. Koy ve unut. Eline yüklü bir miktar para geçerse sakın kıyafete, ehliyete, tatile harcama. Ben 17 yaşındayken 20bin lira para geçti elime, şu an 1 milyonluk motorlardan alabiliyordum o vakit.
Kredi kartı, faiz, vadeli hesap, emtia bunların hepsini o yaşta öğren.
Mümkün olduğunca gez. 3 saat uykuyla dinç kalabildiğin yaşlar. Mümkün olduğunca fotoğraf çek. Hem kendini çek, hem gezdiğin yeri çek. Büyüdüğünde çocukluk fotoğrafı olacak.
Kafana göre sakın ilaç kullanma.
Oyun oyna, faren klavyen kırıksa yenisini al layıkıyla oyna. Düzgün oyna. İçinde UK'de kalır çok ciddiyim.
Motor almak istiyorsan lütfen şimdiden para biriktir, cidden üniversitede hayatını güzelleştirir.
Mastürbasyon çok yapma. İçine kapanmana sebep olur. Girişken ol. Utanma. Neden mi? Bunca insan bu dönen düzene ses çıkarmamaya utanmıyor, sen neden utanacaksın. Tam olarak mesele bu.
Nereye gidelim sorularına fark etmez deme. Fikrin olsun, disiplinli olursun.
OBP için hocalarını yala. Şu an yalayanlar Boğaziçi'nde. Ben de yalasaydım ODTÜ'ye giriyordum
ama onurlu olduk ya
Sevgilerle.