Gir ve geç sınavları sen rahat edersin . Muaf olunca ders yükün azalır direkt geçmiş sayılacaksın o dersleri AA notuyla. İngilizceyi bilemedim belki dersi alman iyi olabilir.
Eğer MBA için ise önermem. Bence MBA, Master'in Finance vs. imkan varsa KOÇ, Sabancı gibi okullarda yapılmalı.
Ancak teknik eğitime devam niteliğinde bir yüksek ise (mühendislik yükseği vs.) Öneririm çünkü hocalar oldukça donanımlı ve okul yurt dışında saygı görüyor.
İkinci bir üniversite için ise okulun getirdiği yoğun tempoyu kaldırmayı göze aldıysanız tavsiye edebilirim.
Çalışma hayatıyla aynı anda götürmek için herhangi zamana dayalı bir çakışma olmadığı sürece bana uyar. Daha önceden alınan mühendislik ortak dersleri vb. dersler için muafiyet verme veya sınıf atlama durumları mevcut mu ayrıca?
Çalışma hayatıyla aynı anda götürmek için herhangi zamana dayalı bir çakışma olmadığı sürece bana uyar. Daha önceden alınan mühendislik ortak dersleri vb. dersler için muafiyet verme veya sınıf atlama durumları mevcut mu ayrıca?
Bilgisayar mühendisi bulmuşken ben de size bir soru sormak isterim. Yazılım sektörünü tercih yapacak birine tavsiye eder misiniz? İş bulma durumu nedir? OpenAI darbe vurdu mu?
Uzun uzun sebebini anlatmayayım da şimdi, ben genel olarak ne bugün ne de gelecekte OpenAI, devin vb. araçların yazılım sektörüne yok edici bir darbe vurduğunu düşünmüyorum. Kanımca iş yapış ve işleyiş biçimlerinde elbette değişiklik olacaktır ancak bence bir sektörü ve beraberindeki istihdamı bitirmek bir yana, bu atılımın yeni ihtiyaçlar, dolayısıyla da yeni iş sahaları oluşturacaktır. Şu anki araştırma ve raporlar da zaten bu sektörün gelişeceği, kalifeye mühendis ve girişimci ihtiyacının artacağı yönünde. Yapay zeka bazı iş kollarını, hatta belki sektörleri dahi bitirebilir, araştırmalar bunları da gösteriyor ancak bunlar şimdilik Yazılım ve Bilişim alanından oldukça uzaktalar.
Tabii, bu dediklerimin hepsi muhtemel yakın gelecek için geçerli, zira teknoloji hiç kimsenin öngöremediği kadar hızlı ve kaotik bir şekilde gelişiyor ve AGI sonrası bir dünya için şimdiden tahminde bulunmak en iddialı yöneticiler de dahil herkes için hayalperestlik olur. Mühendislik arkaplanlı birisinin bu konuda endişelenmesi, karalar bağlaması gereken bir durumun kesinlikle olmadığını Yapay zekanın bir devrim niteliğinde olduğunu ve iş hayatını derinden etkileyeceğini ama bu etkinin pozitif yönde olacağını düşünüyorum. Bilişim sistemlerine, bilgisayar yapılarına ve çalışma prensiplerine hakim, işin sadece yüzeysel kod kısmını değil temeline hakim elemanlar her daim ilgi görecektir. Pandemi ve sonrasının oluşturduğu hype'ın oluşturduğu balon etki birazcık sönecek ve şirketler küçülecek, düşük nitelikli personel zorlanacaktır ancak muhtemelen uzun vaadede yine piyasa pandemi öncesinde olduğu gibi dengelenir ve ivmeli büyümesine devam eder.
Uzun lafın kısası; kendini geliştiren, yetiştiren, işini seven ve azimli yazılımcılara halen ihtiyaç var. Bana kalırsa sektör bitmek bir yana daha gelişecek ve yeni iş olanakları ortaya çıkacaktır.