Bölünmüş hard disk gözükmüyor

blaugrana

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. Disk yönetimi üzerinden C bölümünü küçülttüm ve D bölümü oluşturmak istedim. Bilgisayarıma girdiğimde C bölümünün küçüldüğünü görüyorum. Ancak disk yönetiminde ayrılmış olan kısım gözükmüyor ve o bölümü bulup D oluşturamıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• 3.jpg
    474 KB · Görüntüleme: 48
  • 4.jpg
    281 KB · Görüntüleme: 43

1GB olan mi?

C'de yeterli disk alanı yoktur. Şu an oluşmuş bir alan yok ve 97 GB D için fazla küçük, yani izin vermemiştir.
Öte yandan bu kadar ufak ve dolu bir diskte alan ayırmak yerine yanına 2. bir disk/USB bellek/SD Card eklemek daha mantıklı olur.

C'yi bölmeden önce 460 gb gözüküyordu. 230 GB oradan ayırıp D yapmak istedim. Ancak bilgisayarımda c'nin alanı düşmesine rağmen 230 GB olan kısım gözükmüyor. Nasıl geri getirebilirim?

Toplam disk alanı 237 GB, 97.5 GB boş. Bu halde 230 GB diye ayrı bir bölüm oluşturamaz.
Ben ayırdıktan sonra alan 97 GB oldu. İşlemden önce boyut büyüktü.

Acer'in üstüne sağ tıklayıp resim atin.
Bu şekilde gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 5.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Normalde altta 230 GB ayrılmamış bölüm ya da harf atanmamış bölüm olarak gözükmesi gerekli. Sonra oraya tıklayıp harf ve sürücü değiştir ile D atanır ve formatlanır.

Ama yukarıda göstermemesi garip. Sistemi bir baştan başlatıp tekrar bakın.

Evet kesinlikle çok saçma bir durum. Bilgisayarı birkaç kez kapatıp açtım ancak değişen bir şey olmadı. Deneyebileceğim başka bir yöntem var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…