Bölünmüş HDD'yi birleştirme

lettoozan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kalite Kontrol Mühendisi - QA Tester
SSD veya HDD modeli
HGST 1Tb HDD
Anakart
Msi B450M A Pro Max
Merhaba, bozulmuş olan laptop'un HDD'sini yeni almış olduğum masaüstü sistemime taktım. Ancak bu HDD laptopta iken ikiye bölünmüştü. C: Ve Recovery E: şeklinde. Bunu masaüstüne taktığımda da aynı şekilde idi. Biçimlendir kısmından sıfırladım ama hala aynı. İnternetten nasıl birleştireceğime baktığımda ise videolarda disk yönetimi kısmında tıkladıkları yer bende pasif tıklanmıyor. Bu sebeple bu ayrılmış 14 GB'lık alanı ana D: İle birleştiremiyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• HDD.png
    HDD.png
    8,7 KB · Görüntüleme: 45
  • Disk yönetimi.png
    Disk yönetimi.png
    84,4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Bir USB belleğe herhangi bir Windows yazdır ve kurulum kısmında disk seçerken istediğin diski sil ve yeniden kur sonra Windows kurulumu yapmadan çık herhangi bir sorun olmuyor.

Bir USB belleğe herhangi bir Windows yazdır ve kurulum kısmında disk seçerken tamamen biçimlendirme yapabiliyorsun herhangi bir sorun olmuyor.
Ancak Windows şu anda SSD ye kurulu. Sanki yeniden kurulum yaparmış gibi o ekrandan mı biçimlendirmem gerekiyor. Eğer böyle ise verilerimi kaybetmemem gerekiyor. Tekrar indirmek eziyet olur benim için.

Merhaba, bozulmuş olan laptop HDD'sini yeni almış olduğum masaüstü sistemime taktım. Ancak bu HDD laptopta iken ikiye bölünmüştü. C: Ve E:(recovery) şeklinde. Bunu masaüstüne taktığımda da aynı şekilde idi. Biçimlendir kısmından sıfırladım ama hala aynı. İnternetten nasıl birleştireceğime baktığımda ise videolarda disk yönetimi kısmında tıkladıkları yer bende pasif tıklanmıyor. Bu sebeple bu ayrılmış 14 GB'lık alanı ana D: İle birleştiremiyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Diski komple silmen lazim mesela ikiye bölünmüş ise ikisinden birinden sirayla sağ tıklayıp sil sonra diğerinde sil sonra yeniden alan yaratmak için yeni birim oluşturacan eğer sağ tık yapınca silme yoksa windows usb si oluştur kurulum yaparken aynı şekil diski sil ve yeni birim oluştur. Her türlü içindekiler gidecek yani

Ancak Windows şu anda SSD'ye kurulu. Sanki yeniden kurulum yapar mış gibi o ekrandan mı biçimlendirmem gerekiyor. Eğer böyle ise verilerimi kaybetmemem gerekiyor. Tekrar indirmek eziyet olur benim için.

Yapabileceğiniz başka bir şey yok birleştirmek için iki bölümünde biçimlendirilmesi gerekiyor.

Diski komple silmen lazim mesela ikiye bölünmüş ise ikisinden birinden sirayla sağ tıklayıp sil sonra diğerinde sil sonra yeniden alan yaratmak için yeni birim oluşturacan eğer sağ tık yapınca silme yoksa windows usb si oluştur kurulum yaparken aynı şekil diski sil ve yeni birim oluştur. Her türlü içindekiler gidecek yani
Yapabileceğiniz başka bir şey yok birleştirmek için iki bölümünde biçimlendirilmesi gerekiyor.
Anladım sıfırlamadan olmuyor. O zaman yedek alıp başka bir zaman yapmam gerecek. Çok teşekkürler değerli cevaplarınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı