BÖTE tercih edilir mi?

whiMs

Decapat
Daha fazla  
YKS'den 239k sıralama yaptım, bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat bu sıralamadan tercih yapmak istemiyorum. Böte tercih et diyenler var. Hacettepe ve gazi üniversitesine girme ihtimalim var.

Benim sorum şu bilgisayar mühendisliği isteyip böte tercih etmek mantıklı mı? İş olanakları nasıl olur? İş başvurusu yaparken vs sıkıntı çıkar mı? Mezuna bırakmak daha mı mantıklı yoksa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tercih yaptın mı?

Geçen sene yapmadım dostum. Bu sene yapacağım.
Sıralaman kac geldi acaba? Bu sene 100bin sıralama yaptım ama istanbul içi tam burslu bilgisayar mühendisliği gelmiyor. %50 bilgisayar mühendisliği ile marmara veya ytü böte arasında kararsız kaldım. Tavsiye verebilir misin?

Geçen senekinden pek farklı bişey gelmedi. Yakın sonuçlar hemen hemen. Özelde okumak hakkında pek bir bilgim yok o konuda yorum yapmayım. Sadece benim özel tercih etmeme sebebim ekonomik durumumuz öyle aman aman yüksek değil. Olurda özele gidersem uzatma gibi bir lüksüm yok yani. Bu da pekte rahat okuyamayacağım anlamına geliyor bölümü. Böte konusunda ise şunları diyebilirim;
Geçen sene araştırmasını yaptım. Dediğim üniversiteler ileriye çekmiş zaten giremezdim yazsamda. Böte her sene daha fazla ileriye doğru çekiyor. Talep gören bi bölüm. Bi arkadaşım 1. senesini bitirdi Hacettepede. Derslerin nasıl olduğunu sorduğumda çok zorlamadığını en azından ilk sene kolay olduğunu belirtti. İlk sene yazılım konusunda aşırı detaylı dersler verilmemiş. Sonraki senelerde verilecek dedi. Mezun olan bi kaç kişiyle konuşmuş. İş olanağı olarak pc mühendisinden pek farkı olmadığını hatta kurumlarda yöneticilik, başkanlık tarzı pozisyonlarda iş bulma olasılığının daha yüksek olduğunu söylemiş. Sebebi de insan ilişkileri üzerine dersler aldığın için.
Bu sene yapacağım tercihler arasında Böte olacak mutlaka. Yazılıma vs. ilgin varsa yazmanı tavsiye ederim. Çünkü yazılım konusu kişinin kendini geliştirmesine bağlı. Diplomandan çok ne bilip bilmediğine bakıyolar. En azından araştırıp soruşturmamdan bunu çıkardım.

Çok teşekkür ederim. Benim de özele sıcak bakmama sebebim her sene olağanüstü bir zam yapmaları ve açıkçası durumumuz da o kadar iyi değil. Bu seneyi karşılayabilsek bile seneye ne yapacağımız belli değil. Benim için tek eksi yanı ise ben ingilizce bölüm okumak istiyordum ama anlaşılan ytü ve marmara ingilizce bölüm değil. Belki ikinci sınıfa olursa boğaziçi gibi bir okulun böte bölümüne yatay geçiş yapmayı denerim. Umarım bu sene senin de istediğin bölüm gelir.

İngilizceyi ek olarak kendin de halledebilirsin. Dediğim gibi iş sende bitiyor, sevdiğin bi bölümse kendini geliştirmen de o kadar kolay olur. Teşekkür ederim bende iyi dileklerin için. Aynı şekilde umarım seninde gönlünce olur her şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…