Boğaziçi bilgisayar teknik servisi hakkında deneyimi olan var mı?

MasterKing25

Kilopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kart: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer Beyaz V2 , İşlemci: Ryzen 5800X3D, Anakart: MSI Mag X570S Torpedo Max , Ram: Corsair Vengeance LPX 3600 Mhz 32 GB, Güç Kaynağı: Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD, Monitör: LG 27GN600-B, İşlemci Soğutucusu: Noctua NH-D15, Bilgisayar Kasası: Lian Li Lancool 207 Beyaz, Klavye: Glorious GMMK 2 (96%) Full Size - Beyaz, Mouse: Glorious Forge (Blue) Wireless, Kulaklık: HyperX Cloud III Wireless
Merhaba. Boğaziçi bilgisayar teknik servisine arızalanan silicon Power RAM kitlerini gönderdim fakat stok yok dediler ve RAM'ler arızalıysa (ki arızalı) para iadesi alırsın diye belirttiler. Şimdi sorum şu Boğaziçi bilgisayar RAM'ler arızalıysa para iadesi demesine rağmen kullanıcı hatası deyip para iadesi vermemezlik yapar mı? Özellikle bu teknik servis ile bu tarz bir durumda daha önceden deneyimi olanlar bilgilerini paylaşabilir mi?

Selamlar. Kasım 2019'da aldığım Corsair Vengeance RGB Pro 3600 MHz Ram'lerim 2020 Eylül yılında bozuldu. Kit olarak aldığım için (8x2) ikisini de kutusuna koyup geri gönderdim. Boğaziçi Bilgisayar tekrar kit olarak sıfır ürün göndermişti. Yani diyeceğim o ki bu süreçte bana çok yardımcı oldular. Her aşamada mailleştik. Sabah cevap verir niyetiyle 23:00 yolladığım maile dahi anında cevap verdiler. Biraz da beni mahcup ettiler. Güzel bir süreç yaşadık.

Gelelim sizin olayınıza, eğer boğaziçi bilgisayardan ürünlerin kusurlu olduğuna dair bir belge alabilirseniz ürünü satın aldığını yer para iadesi yapmak zorunda. Benzer bir olayı MSI gamepad ile yaşamıştım ve teknik servisten aldığım raporu bildirdiğimde incehesap itiraz etmeden para iademi yapmıştı. Buradaki kritik nokta teknik servisten para iadesi gerektiğine dair bir rapor almanız.

İyi günler diliyorum.

Teknik servis sizi para iadesine zorlayamaz. Siz ürünün muadili ile değişimini isteyebilirsiniz. Ellerinde muadili yoksa üst sürümü ile değiştirmek hatta yurt dışından getirtmek zorundalar. Aynısını daha yeni Jabra Elite 75T kulaklığımda yaşadım. Servis ürün elimde yok diyerek beni para iadesine zorladı. Ben ürünü 830 TL'ye almıştım, şimdiki fiyatı ortalama 1400 TL. Ben de aynı ürün ellerinde yoksa muadil veya üst sürüm ile değişimini istedim kabul etmediler. Hakem Heyeti'ne sadece değişim istediğime dair başvurdum 1 hafta önce. Hakem Heyeti'nden değişim kararı çıktı. Dün akşama doğru servis bana ulaşıp Elite Active 4 modelini değişim için önerdi ben de kabul ettim. Özetle siz para iadesi istemediğiniz sürece size para iadesi yapamazlar. Eğer alacağınız para ile sıfır ürünün fiyatı arasında çok fark yoksa o zaman para iadesi alabilirsiniz size kalmış. Kullanıcı hatası diyeceklerini sanmam.

Tekrardan merhaba. İkinize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu konuda içimi rahatlattınız cidden o zaman endişe ve evhamlarımı bir kenara bırakabilirim. Ayrıca şunu belirtmemde fayda var aldığım ramlerin şuan ki fiyatıyla aldığım zaman ki fiyatı halen aynı yani para iadesi gelirse benim için bir kayıp olmaz gibi.

Muadili ya da üst sürümü demişsiniz fakat internetten fiyatlarına baktığımda Elite75T daha pahalı görünüyor.

Artık üretilmeyen bir model olduğu için stokları azaldığından fiyatları arttı hocam yoksa teknik açıdan dengi Elite Active 4.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı