Boğaziçi mi yoksa başka bir üniversite mi?

justabduj

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam herkese.

Ben Kadir. Öncelikle kendimden bahsedeyim. 2004 doğumluyum, Meslek Lisesinde veri tabanı bölümünde okudum. Küçüklüğümden beri bilgisayar ile içli dışlıyım ve bunu seviyorum. Liseyi 3 yıl sınıf birinciliği ile bitirdim. Son senemde ise çeşitli nedenlerden dolayı açık öğretime geçtim. İlk senemde -yani 2022 yılında- sınava çalışmamam sebebiyle kötü bir sonuç aldım. Mezuna kalırsam sınava çalışmayacağımı düşünerek, İstanbul Üniversitesi açık öğretim MIS bölümünü tercih ettim. Kafamda hem açıktan okumak hem de kariyer yapmak vardı. Fakat işler beklediğim gibi gitmedi. Geçtiğimiz yaz bir şirkette IT destek elemanı olarak çalıştığım işimden ayrıldım ve YKS'ye tekrar hazırlanma kararı aldım. İşten çıkma sebeplerimi söylemek gerekirse; derslerime engel olması, her türlü işi yapmama ve bu işleri çoğu kişiden iyi yapmama rağmen hak ettiğim değeri görmemem vs. gibi sebepler.

Şimdi asıl desteğe ihtiyaç duyduğum kısma gelirsek.

Bildiğiniz üzere 2025 YKS sürecini geride bıraktık. Bende bu sınava Boğaziçi MIS hedefleyerek girdim. Fakat istediğim sıralamayı sanırım tutturamayacağım. Muhtemelen ilk 2K-5k arası bir sıralama yapacağım. Kafamda iki tür senaryo var. Bunlardan biri Boğaziçi Felsefe veya Rehberlik yazıp MIS bölümüne yatay geçiş yapmak. Diğeri ise başka bir üniversitede (Marmara, İstanbul, Bilgi vs.) MIS okumak. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yaklaşık bir yıldır Boğaziçi hayali ile yaşıyorum. Eğer Boğaziçi yazmazsam içimde hep ukte olarak kalacak gibi hissediyorum. Bu konuda bana bir yol gösterirseniz çok müteşekkir kalırım. Özellikle Boğaziçinde okuyan/okumuş arkadaşlar varsa onların yorumları çok değerli olur benim için.

Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim. sağlıcakla kalın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı