Boğaziçi tarih bölümüne gitmek mantıklı olur mu?

TavukluDinozor

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba.

Ben kendimi bildim bileli tarih seven tarih araştırmaları yapan makale okuyan bir bireyim. YKS'ye 3 ay gibi bir süreç var, bildiğiniz üzere eşit ağırlıktayım fakat eşit ağırlıkta hukuk dışında hiçbir bölüm ilgimi çekmiyor. Bilindiği üzere mevcut iktidar parti hukuk bölümünde, bizim gibi Atatürkçü gençlere pek fırsat vermiyorlar. Rehber hocamın bana Boğaziçi tarihi, akademisyenliği veya bir büyükelçilikte çalışma tavsiyesini vermesi üzerine araştırdım. Yabancı 3 dil öğrenerek bitiriyormuşuz üniversiteyi. Kendimi geliştirmeye ve hunharca çalışmaya razıyım.

Sizce ne kadar mantıklı olur, bilen arkadaşlar bana bu yolda bir ışık tutarsa çok sevinirim.

Hocam eğer ki sizin için tarih bir tutku niteliğindeyse düşünebilirsiniz. Yanlış bir yönlendirme yapmak istemem sadece çok yakın aile dostumuzdan örnek vereceğim.

Kendisi Kırıkkale Üniversitesi tarih bölümü mezunu. Aslında baktığınız zaman bir taşra üniversitesi ve çoğu insana sorsanız direkt geleceği yok diyebilirsiniz. Ancak tutkusu öyle fazlaydı ki, farklı üniversitelerde ekstra derslere ve seminerlere katılırdı. Gönüllü olarak tarihi çalışmalara katılmak için İstanbul'da bulunurdu. Şu an TRT'nin yeni bir tarihi dizisinde danışman olarak projede yer almaya hak kazanmış. (ki torpili hiç yok. Epey atatürkçü bir insandır kendisi)
Tabiri caizse tırnaklarıyla kazıya kazıya bu zamana kadar geldi. Yaklaşık 3-4 yıldan beri kendine yer bulmak için uğraşıyordu ve sonunda kendini kanıtlama fırsatını buldu. Bu tutkusu olmasaydı belki baştan pes edebilirdi.

Gerçekten istediğiniz bir bölümse bence Boğaziçi tarih ile çok daha avantajlı olacağından emin olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…