Boks için öneriler

demon1

Decapat
Daha fazla  
1: Merhaba. Bu pazartesi yani 2 gün sonra Boks'a başlıyorum, normalde kick boks fakat ben boks istedim sadece dikkatimi boks çekiyor. Şimdi size aşırı saçma ama merak uyandıran bir soru sormak istedim. Merakım çok tuhaf bu konuda cidden 2 gündür saçma şekilde kafama takıldı çok basit bir soru aslında fakat doğrusunu bilmem de fayda var bilirsiniz bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır öğrenmem gerekti.
Şimdi soruya gelelim, sorum şu;
Boks-kick boks fark etmeksizin herhangi bir branşta boks eldiveni takılıyken içinde yumruk atarken yumruğumuzu sıkmamız gerekiyor mu yoksa eldivenin elimize tutturduğu ayarlı şekilde mi yumruk atmak gerekiyor? Sorum biraz saçma ve anlaşılması zor olabilir. Şimdi detaylıca söyleyeyim eldiveni takıyoruz elimiz yumruk gibi oluyor zaten işte o şekil mi yumruk atmamız gerekiyor yoksa ek olarak yumruğu sıkmak mı gerekiyor atarken (yumruk yapmak iyice) bu arada ben eldivenle bunu dün denedim elimi ağrıttı tuhaf şekilde yumruk yapması zor geldi. Eldivenin elime verdiği ayarlı yarım yumruk şeklinde atmak daha kolay geliyor gibi. Neyse umarım anlatabilmişimdir ben anlatırken bile zorlandım.

2: Benim kavgam sokak da elbette ki oldu fakat çok büyük tecrübeler eşliğinde değil çok eskiden kavga etmişliğim var ya karşılıksız vurmuşumdur ya da karşılık göstermeden dayak yemişimdir. (aklımda hep ya karşımdakine bir şey olursa? Vb.) Saçma şeyler olduğu için ürkerdim karşımdaki insanla kavga etmekten. Tabii şu an günümüz için ne kadar öyle olmasa da şu an boks heyecanı bir hayli var kavga ederken bilirsiniz rakibinizi bilmezsiniz tanımazsınız ve adrenalin heyecan elbette oluyor. Bendeki korkudan öte bir şey bu korku değil gerçekten korku değil bu çok farklı bir heyecan ve ring olsun sokak olsun buralarda dövüşmeyi hayal etmek bile kalp ritmimi değiştiriyor. Boks ile bildiğim her şeyi internetten öğrendim, doğru okudunuz tamamını internetten öğrendim. Fitness geçmişim var tanıdığımın bir salonu vardı boks antrenmanı kimse yokken yapmaya gittiğim de beni seyredip sen daha önce salona gittin mi hiç diye sormuştu. Bildiğim her şeyi kitabını okuduğum Muhammed Ali'den öğrendim. Videolarından ve ek olarak boks-ufc maçları khabib, khamzat, ryan garcia, gervonta davis, pitbull cruz, rodtang vb. kişilerin antrenman videolarını izledim hep ve kendimi evde öyle yetiştirdim. Yürüyüşümde, vuruşumda bir sıkıntı yok fakat kombo atarken çok şaşırıyorum. Bunun için bir fikir istiyorum sizden ve bahsettiğim gibi şu heyecanım ya da ben korku olarak görmesem de korku diyebiliriz şunu nasıl yenebilirim? Gideceğim yerde ringe çıktığımda antrenman da olsa illa sert bir darbe alacağım ve bu ürkütüyor beni ya sert darbe alırda karşılığını veremezsem? Birkaç soru dedim fakat derdimi döktüm aslında birazını paylaşmam gerekti uzun olduğu için kusura bakmayın. İçimde daha fazla tutamazdım.

3: 2 yıldır PC başında olan 26 yaşında biriyim ve iştahı olmayan gecesi gündüzü karışmış bolca sigara içen sıkça depresyonla, aklında ki sorularla mücadele eden biriyim. (depresyondan kastım hiçbir şey yapasım gelmiyor ne çalışmak ne spor ne başka bir şey.) Boks'a yazıldım bu yüzden. Kilom tahminimce bayağı zayıfladığım için 50-55 arası tahmin ediyorum. Boyum 1.78 vücut orantım vardır, bu konuda genel açıdan tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Son olarak sormak istediğim şey turnuvalara katılmak ne kadar aklımda olsa da bunu içimden 'yapamazsın 26 yaşındasın çocukken başlayanlar var dayanamazsın karşılarında, bayılırsın belki de ölebilirsin.' tarzı kafamı yiyip kemiren şeyler dönüyor. Hayat yasası inanç yasasıdır ve ben inanıyorum aslında başarabilirim. İçimdeki savaşcı benimle savaşıyor ve ben bu savaştan galip ayrılamıyorum hayatta en büyük rakibim kendim ve ben kendimi yenemiyorum. Korku, heyecan, adrenalin, ya bir şey olursa? Bana, karşımdakine. Ailemin gururu olmak isterken ya utandırırsam? Öyle bir şey ki ben Boks'u kesinlikle birilerini ezmek için istemiyorum. Alçak gönüllü iyi ve saygılı bir insanımdır sadece kendimi ailemi ve ileride nasip olursa çocuklarımı korumak için istiyorum. Biliyorum farklı gelebilir fakat en iyisi olmayı istemek kötü bir şey değildir değil mi? Farklı olmayı istiyorum en iyisi olmak istiyorum en iyisi olamasam bile öyleymişim gibi davranmak istiyorum. Bu kibir değil gerçekten bu öz güven ve ben bu özgüveni Boks'da sergileyemiyorum zihnim çok karışık. 2-3 yıldır sevgilim dahi yok, her şey para gibi hissediyorum boks ile öz güvenimi yükseltmek daha iyi bir hale gelmek belki de ciddi bir ilişki kurabilecek kadar cesaretli olmak. Sevgilim olunca onu koruyabilmek, benimleyken güvende olduğunu hissettirmek. Çok şey istemiyorum değil mi? Bunları nasıl başarabilirim? Çünkü başlangıç olarak bir adım atmazsam devamı gelmeyecektir ve baştaki korku, heyecan beni yenerse asla başarılı olamam, kendimle olan savaşımı yenmem gerekiyor. Bu yüzden sizlerin tecrübesine ve cevaplarına sığınıyorum.
Teşekkürler şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…