Boks IQ düşürür mü?

hsjs

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 Tİ
AMD Ryzen 5600x
2x8GB Corsair DDr4 3600Mhz Ram
Arkadaşlar 14 yaşında IQ testim 145+ çıktı. Ram belgem vs. var aynı sene içerisinde bir sokak kavgası sonucu boksa başladım ve 6 ay boks yaptım (sokak kavgasında da yüzüme birkaç yumruk yedim) ardından 6 ay boksa başladım fakat boks hocam gerçekten bilgisiz bir adam, internette diğer salonları araştırınca daha net öğrendim. Kendisi 3 ay direk çalış sonra kroşe bir 3 ay daha sonra da aparkat diyordu ve çoğunlukla kasksız bir şekilde sadece direkt vuruş bildiğim için spayringlerde bir güzel dayak yedim Çoğunluka 6 ayla 1 yıl arası boks yapan kişilerle spayring yaptım. Aralarından 2'si 120 kg + 1.90 boylarındaydı, ilk antrenmanımda spayringdi. 6. ayın sonuna geldiğimde bende çok iyi dövüşüyordum hatta yeni başlayanlar arasında ilk 5'e girerdim fakat merak ettiğim konu tüm bu olanlardan sonra sizce IQ'um düşmüş müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:

"Muhtemelen bu forumdaki en zeki kişi sensin . IQ'nun boksla olan ilişkisi hakkında ise, aslında IQ düşmez; IQ, bir kişinin sahip olduğu genel zeka potansiyelinin ölçüsüdür. Bildikleriniz, gördükleriniz, tecrübeleriniz ve düşünme yeteneğinizin bir yansımasıdır. Ne kadar çok bilgi edinir ve deneyim kazanırsanız, o kadar kapsamlı düşünebilir ve IQ'nuz yüksek olabilir. Boks gibi fiziksel aktiviteler, zeka gerektiren stratejiler ve kararlar almayı içerir (%90 mental, %10 fiziksel). Dolayısıyla boks yapmak zekanızı geliştirebilir. Ancak boks esnasında aldığınız darbelerin uzun vadede beyin sağlığınıza etkisi olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız." Link

Düşürmez fakat kafaya alınan darbelerin sonucunu tahmin etmen gerekiyor.

Böyle bir konu açtığına göre cevap belli diyebilir miyiz?

Düşmez ama kafaya alınan her darbe beyindeki hücrelerin yavaş yavaş ölmesine neden olur ve o hücreler asla yerine geri gelmez.

Yani bir şeyler kaybettiysem onlari geri toparlayamaz miyim?

Kesinlikle düşer asla spor yapmamalısın.

İroniyse (!) koyun hocam Muhammed Ali parkinsondan öldü mike tysonin IQ testi 79 çikti kafaya 12 raound boyunca vurulan bir sporda bunu sormam bence normal bir de rakiplerim benden 10 yaş büyüktü ve son güçleriyle bam güm vuruyorlardi.

Hocam boksörler genelde pek zeki olmaz zaten, Muhammed Ali pek zeki biri değildi sadece dansçıydı diye biliyorum ben (yanlışsam düzeltin) boks esnasında dans yapardı adamı şaşırtırdı mike tysonda konuşmasından işlediği suçlardan ceza evinde kalmasından ve bu yaşında bile uçakta milleti çok pis vurmasından ( şiddet eğiliminden- yani zeki insanlar sorunu konuşarak tartışarak ölçerek biçerek çözer ama mağara adamları direkt yumruğu yapıştırır mahallendeki kekolar gibi) mike tyson zaten zeki biri değil, bokstan kazandığı paraları esrara verip hapiste yatması pek bir yatırımının olmaması parasızlıktan kendinden 30 yaş küçük çocukla boks maçına girmesi gibi sebeplerden dolayı da diyebiliriz onu, tabii dünyadaki çoğu başarılı boksörler zekidir ama bazıları genetik kusursuzlukla kutsanmıştır Muhammed Ali mike tyson gibi, zaten zenciler başlı başına çok güçlü oluyor neyse, sen kafana zaman zaman hayat içerisinde çok büyük darbeler alsan bile o en azından yenilenir, ama sen sürekli olarak seri darbeler yesen ve bunlar yıllar boyunca devam etse kusura bakma kardeş sende beyin kalmaz, bir tane boksör ensesinden yediği yumrukla ferç oldu zaten, bu zekanla ilk başlarda parlarsın çünkü taktikler geliştirir rakibi analiz edip zayıf noktasını bulup bitirrsin, ama Allah'ın öküzü çıkar karşına yatmaz yere çok dayanıklı olur kafana geçire geçire seni salaklaştırır o zaman bitersin, zeki çocuksun boksu hobi olarak yapmanı rica ederim başka bir meslek bulabilirsin kendine, he çok fanatiğim uğruna ölürüm diyorsan devam et. (ünlü boks yıldızı ve semblü olan rocky de filmde bile zeki değildi ilk serilerde karşısındaki insanlarla konuşamıyordu bile)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…