Boks mu bjj mu?

snezzy

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yaşım 17 boyum 166 kilom 50 sizce boks mu bjj mu? Hangisini yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de birbirinden apayrı sporlar güreşmek mi istiyorsun yoksa ayakta dövüşmek mi veya hangisine ilgin var gibi sorayım.

İkisi çok farklı dallar birisi yerde birisi ayakta bence boksa yönelmen daha iyi olur buna daha mantıklı bir cevap olarak örneğin sokaktasın ve sana saldırıyorlar genelde sokak kavgaları 1'den fazla kişi oluyor boks ile birden fazla kişiyle baş etme şansın var zor ama yine de şansın var bjj de böyle bir durum yok.

Beklentinin ne olduğuna göre değişir. Sakin biriysen BJJ daha sakin ve sağlıklı bir spor. Boks gerçek hayatta daha işlevsel olsa da (bjj ye işlevsiz demiyorum) sparringleri çok daha şiddetli geçer ve ileride beynin açısından sağlık riskleri oluşturabilir. İkisini de yapmış biri olarak 1 sene kick bokstan sonra bjj çok daha sakin geldi bana daha rahat.

Diğer arkadaşların da dediği gibi boks sokakta Bjj'den daha işlevli fakat birisiyle teke tek atacaksan ve bunu sert bir zeminde yapmayacaksanız bjj gibi grapling dövüş sanatları kesinlikle en etkilisi olacaktır. Ama genel olarak sokakta teke tek olsa bile zemin sert olacağı için her türlü sokakta en etkili dövüş sanatı boks diyebilirim.

Antrenmanlarına katlanırım diyorsan Muay Thai'yi öneririm, sonrasında judo da yaparsan epey sağlam olursun.

Hocam 166 boyla Muay Thai pek etkili olmaz bana kalırsa Kick box ya da Wushu tam yerinde bir tercih.

Boxla güreşin birleşimi kısacası tam senlik bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…