Kick boks öğren idmanları çok keyifli ama yorucu. Vücudun da gelişir, yaşın küçük ama bence şimdilik şınav barfiks gibi evde yapabileceğin egzersizleri yap sonra en azından 15 yaşında falan başlarsın. Kick boks senin için tehlikeli biraz.
Kariyer planladığını düşünmedim ki çocuğunHocam ben 13 yaşında başlamıştım. Eğer maça çıkmak vb isterse geç başladığı zaman karşısına erken başlamış rakip gelecek. Eğer maça çıkmazsa da muhtemelen 13 yaşında ise 8. sınıftır, liseye geçmeden önce başlasa iyi olur. Tabii derslerini aksatmadan.![]()
Kariyer planladığını düşünmedim ki çocuğunUfak yaşta dövüş sporlarına başlayan çocuklar şımarıyor bir de o yüzden esas tavsiye etmedim. Belayı çekiyorlar
![]()
Hocam ben 13 yaşında başlamıştım. Eğer maça çıkmak vb isterse geç başladığı zaman karşısına erken başlamış rakip gelecek. Eğer maça çıkmazsa da muhtemelen 13 yaşında ise 8. sınıftır, liseye geçmeden önce başlasa iyi olur. Tabii derslerini aksatmadan.![]()
Hocalar ben de 14 yaşındayım boy 1.77 kilo 68 yapılıyım güçlüyüm ama teknik çok az bildiğin sokak dövüşü işte, kendimi savunma ve ilerde cidden bişey olabileceğimr inanırsam yeteneğim varsa o spor dalından gitmek istiyorum hangi spor dalı olmalı buYaşım 13, boyum 157. güclü bir vücudum var ancak dövüşmeyi bilmiyorum ve biraz da olsa tırsıyorum, kendimi savunmayı ve dövüşmeyi öğrenmek istiyorum, sizce hangisine başlamalıyım?
Kankam herkes o amaçla başlıyor zaten ama ortalama bir insandan güçlü olmanın verdiği güç zehirlenmesiyle işler değişebiliyor. Yaş küçüldükçe de bu zehirlenmenin hızı epey artıyor çocukluk kaynaklı. Kendini koruyacak bir durumda kalmaman lazım zaten başından, dünya şampiyonu da olsan üzerine gelecek 6 adamdan o dayağı yiyeceksin zaten. Trafiğe çıkmadığın sürece o olası durum dediğin olayın yaşanma ihtimali yok sayılır. Tabi sen başlatmazsan.Benim amacım olay çıkarmak değil olası bir durumda kendimi korumak
Peki kendimi geliştirmem ne kadar süremi alır?
Reis inan ki hiç fark etmiyor gerçekten küçücük çocuklar bile ortamda "boksörmüş yaa hadi gidelim bakalım" bile diyip sataşıyorlar zaten. yaşın hiçbir önemi yok bence. ayrıca dövüş sporu yapmak özgüven kazandırır, kavgada ters bir şey olunca ne yaşanabilir bunu öğrenir. öğrenirse kavgadan da uzak durur diye düşünüyorum zaten. şahsen bende böyle olmuştu. herkesin ergenliği farklı gerçi.Kankam herkes o amaçla başlıyor zaten ama ortalama bir insandan güçlü olmanın verdiği güç zehirlenmesiyle işler değişebiliyor. Yaş küçüldükçe de bu zehirlenmenin hızı epey artıyor çocukluk kaynaklı. Kendini koruyacak bir durumda kalmaman lazım zaten başından, dünya şampiyonu da olsan üzerine gelecek 6 adamdan o dayağı yiyeceksin zaten. Trafiğe çıkmadığın sürece o olası durum dediğin olayın yaşanma ihtimali yok sayılır. Tabi sen başlatmazsan.
Muay Thai neden diyorsan hem boks+kick boks+dirsek+diz düşün.Yaşım 13, boyum 157. güclü bir vücudum var ancak dövüşmeyi bilmiyorum ve biraz da olsa tırsıyorum, kendimi savunmayı ve dövüşmeyi öğrenmek istiyorum, sizce hangisine başlamalıyım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.