Boks vs kickboks

Sade Boks'ta ne yapıyor kanka uzaktan yumruk mu atıyor. öyle saçma iş olur mu? Kendini korumak istiyorsa sadece yumruk seni kurtarmaz çoğu zaman diz dirsekte ekstra avantaj yaşatır her zaman.

@Çatlı Reis Senin öğretmenine selam olsun kardeşim. Sokak dövüşü her zaman yerde biter güreş en etkili dövüş tarzıdır. MMA'da bile böyledir sokakta zaten böyle. Güreş bilen adam Türkiye'nın %99.9'unu yere çok rahat alabilir zaten işi orada bitirir. Bizde birilerinden birşeyler öğrendik yoksa.

Sade Boks'ta ne yapıyor kanka uzaktan yumruk mu atıyor. öyle saçma iş olur mu? Kendini korumak istiyorsa sadece yumruk seni kurtarmaz çoğu zaman diz dirsekte ekstra avantaj yaşatır her zaman.

Kastettiğimi anlamamışsınız hocam. Güreşden örnek veriyorum adamın üstüne doğru atılıp tuş etmeye çalışırken dalağa bıçağı yiyebilirsiniz sokakta. Ama boksta doğru pozisyonu yakalayı yumruğu karaciğere ya da çeneye oturtursanız kişi biter zaten. Ben boksta uzaktan ateş edersiniz demiyorum zaten sadece daha risksiz olur diyorum. Bahsedilen yer sokak ring değil.

Aleykümselam. Tabii ki dediğinizde haklısınız sokakta dövüş yere taşınır çoğunlukla ama ben riske girmemek adına ve kişinin en az hasarla çıkması için yere almamayı, yakın temasa çok girmemeyi öneriyorum. Boks bunu her daim sağlıyor. Ayaklar sana her zaman kaçmak için yol açar iyi boks yapmayı bilen herkes de kaçmayı boşluk bulmayı iyi bilir. Yere almakla yere almadan bitirmek çok önemlidir. Kimlerin başına neler geldiğini görüyoruz sokaklarda.

Anladım hocam, yorumun ve hocana selamlar olsun. Allah böyle durumla baş başa bırakmasın kimseyi. Yanlış bir yumruk ya da hareket karşı tarafı ölüme kadar götürebilir. O yüzden lisans alındıktan sonra sokak kavgasını hiçbir zaman tavsiye etmiyorum.

Hocam o yüzden lisanlı olarak yapmak istemiyorum bu tarz şeyleri daha çok deneyim gibi.

Lisanslı adam kavgaya yanaşmaz zaten hocam özellikle sokakta. Allah gençlerimize akıl fikir versin diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…