Selam ben şu sıralar box ve MMA sporuna fazlasıyla ilgim var ikisinden birine başlamak istiyorum fakat güzel bir yüze sahibim bir taraflarımın burnumun falan kırılıp yamulup bozulmasından korkuyorum sadece kendimi savunmayı öğrensem yeter öyle maçlara falan çıkma gibi bir hedefim yok fakat hiçbir bilgim yok bu sporlar hakkında sadece kum torbasına ya da bir eğitmenle birlikte çalışsam faydası olur mu yoksa birberi kasksız falan maça çıkmam mı lazım illa antrenmanlarda?
Sparring yaparken kırılma olasılığı düşüktür fakat profesyonel yapacaksanız kırılır illaki. Tabii kulübe de bağlı biraz. Antrenmanlarda kasksız çıkabilirsiniz bazen ama genellikle hafif olur vuruşlar karşınızda egolu biri yoksa. Ve boksa falan başlayacaksanız korkmayın burnum kırılır falan diye, dövüş sporu bu tabii olur. Bu da boksun kötü yanı diyebiliriz.
Yani bu biraz şey gibi olmuş hem ayranım dökülmesin hem de... Yaprığınız spor direk olarak yüzü hedef alan bir spor elbette burnunuz kırılacak, kulağınız şişecek, gözünüz moraracak.