Gideceğin salon çok önemli antrenör'ün sosyal medya üzerinden fotoğraflarına, başarılarına, şampiyon verdiği öğrencilere v.s bakman gerekir. ( Kafasından teknik uyduran antrenörler gördüm, böyle bir spor anlayışı yok. Resmi maçta uygulasan '' sen napıyon kardeş '' derler.) Salonun ortamını önceden keşfetmen gerek: Salon bir ev odasından büyük olmalı, antrenörün düzgün bir diksiyon kullanmasının yanı sıra öğrencilere sevecen davranmalı. Salondaki öğrencilerin davranışları da çok önemli herkes birbirine saygı sevgi göstermeli, salonda kıdem olmamalı varsada bu antrenör'ün sorumsuzluğundan kaynaklanır. Ben Kickboks için birkaç salon değiştirdim ve hiçbir salonda Ring psikolojisinin adamakıllı öğretildiğini görmedim, Taekwondo tavsiye ederim: Taekwondo çok daha iyi rakibin saçını düzeltmesini bile fırsat biliyorlar. Boks veya Taekwondo öneririm, tabi ki seçim sizin. Spor'a başlayınca ilk 25,30 dk koşu yapılıp: ısınılır. sonra teknik uygulanır. Her teknik en az 5.000 defadan sonra refleks haline gelir. Mesela bir noktadan sonra size teknik uygulandığında vücudunuz bunu block'lamak ister. Genel olarak antrenmanlar böyle geçer...