Boksör ve kickboksöre karşı yapılacak en iyi dövüş sanatı nedir?

retsukaoih

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, bu forumda yeniyim ve neyi yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Şimdiden özür dilerim. Neyse soruma geçeyim. Sizce sokakta veya ringde boksör, kickboksör ve Muay Thai gibi sert sporları yapan insanlara karşı nasıl bir dövüş sanatı uygulanmalı? Bunu sorma nedenim ise artık yaşadığım ilçede herkes bu sporlara yönelmiş ve bir sürü gibiyiz. Ben daha farklı ve iyi şeyler istiyorum. Bu arada ilçemizde çok fazla dövüş sanatı yok. Güreş gibi yerler var ama ben başka yerlerden de öneririm. Yeter ki önerinizi yazın. İyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi dövüş sanatını yaptığının çok bir önemi yok. Kendine yakın hissettiğin birini doğru düzgün yaparsan diğerlerinden her zaman bir adım önde olursun. Kondisyon ve refleks çok önemli. Soru biraz şaibeli o yüzden mantık yürüteceğim. Eğer sokakta bir kavgaya yönelik spor istiyorsan kick boks a git ve kısa sürede nasıl karşındakini alt edebileceğini öğren. Fakat istediğin şey kendini savunmak ve dövüşmeyi öğrenmek ise karateye git. Savunma sporlarının başında gelir. Fakat hangi biri olursa olsun disiplinin yok ise hiç bulaşma git sokakta dayak yiye yiye öğren.

Abi demek istediğim şey bir boksöre karşı yapabileceğim en iyi spor Tekvando çok yetersiz gibi ama önerin için çok teşekkür ederim
Peh tekvando yetersizmiş. Boksöre uzaktan uzaktan savur bakayım bacağını yanına yaklaşabiliyor mu. Zaten bütün kavga dövüşte rakibini olabildiğince kendinde uzak tutasın ki hasar yemeyesin öyle değil mi?

Peh tekvando yetersizmiş. Boksöre uzaktan uzaktan savur bakayım bacağını yanına yaklaşabiliyor mu. Zaten bütün kavga dövüşte rakibini olabildiğince kendinde uzak tutasın ki hasar yemeyesin öyle değil mi?
Evet kesinlikle haklısınız ama bir sokak kavgasında arbede içinde (nasıl yazılır bilmiyorum) eğer rakibinize tekme atarsanız çok sıkıntı olur yer sert betondur düşerseniz kafanızı kirarsiniz veya daha kötüsü tekmeyle 1den fazla kişiyle savasamazsiniz ama cevabınız için teşekkür ederim hatam varsa özür dilerim.

Hangi dövüş sanatını yaptığının çok bir önemi yok. Kendine yakın hissettiğin birini doğru düzgün yaparsan diğerlerinden her zaman bir adım önde olursun. Kondisyon ve refleks çok önemli. Soru biraz şaibeli o yüzden mantık yürüteceğim. Eğer sokakta bir kavgaya yönelik spor istiyorsan kick boks a git ve kısa sürede nasıl karşındakini alt edebileceğini öğren. Fakat istediğin şey kendini savunmak ve dövüşmeyi öğrenmek ise karateye git. Savunma sporlarının başında gelir. Fakat hangi biri olursa olsun disiplinin yok ise hiç bulaşma git sokakta dayak yiye yiye öğren.
Evet dediğiniz çok doğru ben zaten 9 aydır kickboks ile uğraşıyorum ama tek sorun şu ki etrafımdaki herkes de yapıyor yani olurda bir kavgada hünerimi göstermeye çalışırsam karşımdaki de teknigimi bilir ama benim burda anlatmak istediğim şey öyle bir dövüş sporu yapayım ki bu sürü olmuş insanlara karşı avantajlı olayım genede öneriniz için minnettarım başka bir öneriniz olursa paylaşınız

Evet dediğiniz çok doğru ben zaten 9 aydır kickboks ile uğraşıyorum ama tek sorun şu ki etrafımdaki herkes de yapıyor yani olurda bir kavgada hünerimi göstermeye çalışırsam karşımdaki de teknigimi bilir ama benim burada anlatmak istediğim şey öyle bir dövüş sporu yapayım ki bu sürü olmuş insanlara karşı avantajlı olayım gene de öneriniz için minnettarım başka bir öneriniz olursa paylaşınız.

10 seneyi aşkın süredir dövüş sporlarına vakit harcadım hayatımın en güzel zamanlarıydı. Aynı zamanda ergenlik ve gençlik dönemlerimde sayısız kavgaya karıştım. Gerek grupça gerek teke tek saymaya dilim yetmez. Suratıma sayısız dikiş atıldı, bıçaklandım ve duvardan duvara sürtüldüm kaç defa dikiş patlattım hatırlayamıyorum. O zamanlar bu durumlar büyük olay gibi geliyordu fakat şu an iyi ki yaşamışım dediğim güzel anılardan ibaret. Dövdüğüm adamlardan veya yargılandığım mahkemelerden bahsetmeyeceğim. Sana tavsiyem güzel dostlar biriktir sporunu yap ve sırtını onlara yasla. Bu yolda ilerlersen yediğin dayakta attığın dayakta tatlı gelir ve geçer.

Abi demek istediğim şey bir boksöre karşı yapabileceğim en iyi spor Tekvando çok yetersiz gibi ama önerin için çok teşekkür ederim
Saldırı odaklı kickboks, boks savunma odaklı muay thai. Senin stiline göre seçtikten sonra tek gereken şey kendini geliştirmek kalıyor bunlarda veya bunların dışında. Mesela refleks çalışmaları ve acı eşiği arttırmaya çalışman lazım. Kavgada ne kadar ayakta kalırsan o kadar iyi. Aynı zaman da fitnesse gitmen lazım. Fitness bu dövüş sanatları için istediğin her şeyi geliştirebilir (refleks dışında).

Selam arkadaşlar, bu forumda yeniyim ve neyi yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Şimdiden özür dilerim. Neyse soruma geçeyim. Sizce sokakta veya ringde boksör, kickboksör ve Muay Thai gibi sert sporları yapan insanlara karşı nasıl bir dövüş sanatı uygulanmalı? Bunu sorma nedenim ise artık yaşadığım ilçede herkes bu sporlara yönelmiş ve bir sürü gibiyiz. Ben daha farklı ve iyi şeyler istiyorum. Bu arada ilçemizde çok fazla dövüş sanatı yok. Güreş gibi yerler var ama ben başka yerlerden de öneririm. Yeter ki önerinizi yazın. İyi günler dilerim.

Boks'a karşı çok etkili sporlardan birisi wing chun ama salonlarını bulmak zordur.

Selam arkadaşlar, bu forumda yeniyim ve neyi yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Şimdiden özür dilerim. Neyse soruma geçeyim. Sizce sokakta veya ringde boksör, kickboksör ve Muay Thai gibi sert sporları yapan insanlara karşı nasıl bir dövüş sanatı uygulanmalı? Bunu sorma nedenim ise artık yaşadığım ilçede herkes bu sporlara yönelmiş ve bir sürü gibiyiz. Ben daha farklı ve iyi şeyler istiyorum. Bu arada ilçemizde çok fazla dövüş sanatı yok. Güreş gibi yerler var ama ben başka yerlerden de öneririm. Yeter ki önerinizi ya

Öncellikle boksör kavgada eğer güreşçi yada jijutsucuysaniz yakın temas fazla kurmaya çalışmaz çünkü yakın temasta güreşçi ile bjjci baya avantajli olur fakat sokakta boks muay thai tarzı şeyler baya etkili fakat Türkiye'de kavgalarda 1e1 çağırıp 50 kişi gelip bıçaklı oldukları için dikkat etmek lazım eğer dövüş eğitimi almak istiyorsan boks muay thai almanı öneririm ama boks tarzı şeyler yapmak istemiyorsan bjj öneririm diğer savunma dövüş sanatları hakkında fazla bilgim yok ama bazı yerlerde MMA eğitimleri var yada sırf kendine hakim olma ve savunmak için diyorsan kraw maga eğitimi almanı öneririm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı