Filmlerde, oyunlarda hep askerler el bombasının üstüne atlarlar. Bu yaptıkları şey bombanın şiddetini düşürür ve etrafa daha az mı zarar verir? Eğer düşürmüyorsa neden kaçmaya çalışmak yerine üstüne atlıyorlar?
Şimdi bilemedim ki... Şarapner parçası insanı kolaylıkla delip geçebilir aslında, filmlerdeki sahnelerin %90'ın yalan olduğunu varsayarsak işe yaramaz.
Filmlerde, oyunlarda hep askerler el bombasının üstüne atlarlar. Bu yaptıkları şey bombanın şiddetini düşürür ve etrafa daha az mı zarar verir? Eğer düşürmüyorsa neden kaçmaya çalışmak yerine üstüne atlıyorlar?
GTA 5 Online'da bir heisti bitirdikden sonra el bombası atıyor heist sahibi. Ve arkadalarını dönüp yürürken helikopter 20 metre ötede patlıyor. Bırak "helikopteri" el bombasının 20 metre ötede patlaması bile sorun olur. Bulursam atacağım.
Şarapnelli olanlarda işe yarar(Şarapnel parçaları üstüne atlayana saplanır. Ama o kadarda mantılı değil, 5 metre uzakta yere yatsan 360 da 1 ihtimal diye duymuştum.) ama diğerlerinde işe yaramaz diye düşünüyorum.