Bonus Trink ile yapılan harcama maaş hesabına yansır mı?

metixve

Decapat
Daha fazla  
Selamlar,

Garanti BBVA'da maaş hesabım var. İnternet üzerinden harcama yaptığımda, ödeme maaş hesabımdan değil, bonus trink kartımdan çekildi. Durumu tam anlayamadım.

Hesap kesim tarihi olarak ayın 18'i görünüyor. Bu durumda harcama tutarı maaş hesabımdan mı düşecek, yoksa kredi kartı borcu olarak mı kalacak?

Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Garanti BBVA'da maaş hesabım var. İnternet üzerinden harcama yaptığımda, ödeme maaş hesabımdan değil, bonus trink kartımdan çekildi. Durumu tam anlayamadım.

Hesap kesim tarihi olarak ayın 18'i görünüyor. Bu durumda harcama tutarı maaş hesabımdan mı düşecek, yoksa kredi kartı borcu olarak mı kalacak?

Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz Bonus Trink, Garanti Bankası'nın bir kredi kartıdır. Garanti Bankası'nın banka kartı Paracard Bonus adı altında geçmektedir. Yaptığınız harcama Bonus Trink kredi kartı üzerinden olduğu için maaş hesabınız üzerinden gerçekleşmedi, kredi kartı limitiniz üzerinden ödemeniz gerçekleşti.

Borçlandırma süreciniz ayın 18'nde ekstreniz kesilecek, borcunuz ayın 19'nda çıkacaktır. Son ödeme tarihine kadar borcu ödemeniz gerekecektir. Son ödeme tarihi bankalar arasında en az 10 gün sonrası şeklinde olmaktadır(Resmi tatiller ve hafta sonlarına gelmemektedir.). Son ödeme tarihi dahil, saat 23.59'a kadar ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme de karşınıza çıkabilecek bir takım detaylar olacaktır; asgari ödeme ve dönem sonu borcu şeklinde olacaktır.

Asgari ödeme sadece borcunuzun bir kısmını ifade eder. Güncel asgari tutar hesaplanırken kart limitiniz baz alınır. 50000TL'den aşağı limitlerde %20, 50000TL'den üzeri limitlerde %40 şeklinde çıkmaktadır. Asgari ödeme yaptığınız da kredi puanınızın olumsuz etkilenmesini önlersiniz ancak kalan dönem sonu borcu tutarınca akdi faiz işlemeye devam eder.

Dönem sonu borcu, ekstrelenmiş borcunuzun tamamıdır. Bunun tamamını ödemeniz, banka içi risk değerlendirmesinde ve Findeks puanınız açısından olumludur ve faizlendirme olmaz.

Ek olarak borcu erken kapatabilirsiniz. Ancak kredi ürün kullanımı açısından önerilmemektedir. Borcunuz, ekstre otomatik ödeme talimatınız yoksa maaş hesabınız düşmeyecektir ve manuel ödemeniz gerekecektir.

Bahsettiğiniz bonus trink, Garanti Bankası'nın bir kredi kartıdır. Garanti Bankası'nın banka kartı Paracard bonus adı altında geçmektedir. Yaptığınız harcama bonus trink kredi kartı üzerinden olduğu için maaş hesabınız üzerinden gerçekleşmedi, kredi kartı limitiniz üzerinden ödemeniz gerçekleşti.

Borçlandırma süreciniz ayın 18'nde ekstreniz kesilecek, borcunuz ayın 19'nda çıkacaktır. Son ödeme tarihine kadar borcu ödemeniz gerekecektir. Son ödeme tarihi bankalar arasında en az 10 gün sonrası şeklinde olmaktadır(resmi tatiller ve hafta sonlarına gelmemektedir.). Son ödeme tarihi dahil, saat 23.59'a kadar ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme de karşınıza çıkabilecek bir takım detaylar olacaktır; asgari ödeme ve dönem sonu borcu şeklinde olacaktır.

Asgari ödeme sadece borcunuzun bir kısmını ifade eder. Güncel asgari tutar hesaplanırken kart limitiniz baz alınır. 50000TL'den aşağı limitlerde %20, 50000TL'den üzeri limitlerde %40 şeklinde çıkmaktadır. Asgari ödeme yaptığınız da kredi puanınızın olumsuz etkilenmesini önlersiniz ancak kalan dönem sonu borcu tutarınca akdi faiz işlemeye devam eder.

Dönem sonu borcu, ekstrelenmiş borcunuzun tama mıdır? Bunun tamamını ödemeniz, banka içi risk değerlendirmesinde ve Findeks puanınız açısından olumludur ve faizlendirme olmaz.

Ek olarak borcu erken kapatabilirsiniz. Ancak kredi ürün kullanımı açısından önerilmemektedir. Borcunuz, ekstre otomatik ödeme talimatınız yoksa maaş hesabınız düşmeyecektir ve manuel ödemeniz gerekecektir.

Hocam bu kartı kapatırmak ücretli mi ben böyle bir şey olduğunu bilmiyordum maaş hesabı açarken internet üzerinden alışveriş yapacak mısınız dediler evet dedim bunu açmışlar.

Genelde şube temsilcileri maaş müşterilerine tanımlama yaparken kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi ürünleride belgeler arasına sıkıştırır veya mobil bankacılık kurulumu sırası kendileri başvurur.

Kredi kartını ücretsiz iptal ettirebilirsiniz. Ancak kredili ürün geçmişinizi ve Findeks puanınızı iyi etkilemeyecektir. Nacizane önerim kredi kartı ile harcama yapmayacaksanız dahi açık kalmasıdır. Şunuda söylemekte fayda var, kredi kartlarının yıllık aidat ücretlendirmeleri vardır.

Kartınızdan çok harcama yapmayacaksanız aidatsız kredi kartı olan, Bonus Flexi kredi kartına geçiş yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle Bonus Flexi karta başvurun ve onaylandıktan sonra Bonus Trink kredi kartınızı iptal ettirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı