Boot menüde 2 USB bölümü görünmesi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3-12100F
Kingston hyperx fury black 16GB - 8GB (24GB)
MSI GAMING GTX 1050Ti 4GB
120 GB WD SSD
1 TB Toshiba HDD
Meslek
Otomotiv teknikeri
Herkese merhaba, bilgisayarıma format atacağım ancak, USB'yi bilgisayara takıp Boot menüye girdiğimde 2 adet USB çıkıyor. Yani 1 USB takılı ama sanki ikiye bölünmüş gibi. İkisinin de ismi aynı bir tanesinin sonunda Partition 1 diğerinde Partition 2 yazıyor. Windows 10'u Microsoft'un kendi sitesinden indirdim. Rufus ile UEFI uyumlu bir şekilde USB'ye yazdırdım. Ancak sanırım ISO dosyası boyutu büyük olduğundan FAT32 değil de NTFS olarak formatladı flash belleği. FAT32'ye almak istesem de Rufus ile yazdırırken FAT32 seçeneği yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, bilgisayarıma format atacağım ancak, USB'yi bilgisayara takıp Boot menüye girdiğimde 2 adet USB çıkıyor. Yani 1 USB takılı ama sanki ikiye bölünmüş gibi. İkisinin de ismi aynı bir tanesinin sonunda Partition 1 diğerinde Partition 2 yazıyor. Windows 10'u Microsoft'un kendi sitesinden indirdim. Rufus ile UEFI uyumlu bir şekilde USB'ye yazdırdım. Ancak sanırım ISO dosyası boyutu büyük olduğundan FAT32 değil de NTFS olarak formatladı flash belleği. FAT32'ye almak istesem de Rufus ile yazdırırken FAT32 seçeneği yoktu.
Hangisinin başında UEFI yazıyor ise o USB üzerinden BOOT edeceksiniz.

Başında UEFI ibaresi olan USB’yi seçip kuruluma başlayın, diski hazırlarken Rufus’un kendi ayarladığı ayarlara ellemeyin NTFS seçili ise öyle bırakın.
İkisinin de başında UEFİ yazıyor.
USB'yi biçimlendirirken FAT32 seçmeniz gerekiyor. FAT32 olması gerek USB formatının.

Biliyorum ancak ISO dosyası 4 GB üzerinde olduğu için FAT32 yapılamıyor. İstesem de yapamam çünkü ISO dosyasını seçince NTFS'den başka seçenek çıkmıyor.
@Recep Baltaş
Sorun çözüldü, Partition 1 seçeneği seçtikten sonra siyah ve alt bölmede çizgilerin olduğu bir ekrana geçiyor. O ekranda bir süre bekledikten sonra Windows logosu çıkıyor ve format ekranına geçiyor. Tek yapmanız gereken beklemek. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı