Boot menüde flash bellek gözükmüyor

Orhan Kalaycı

Femtopat
Boot menüde flash bellek gözükmüyor. Secure Boot kapalı. GPT formatında yazdırdım ve UEFI boot açık. Farklı flash bellek ve bilgisayarın farklı USB girişlerinde denedim. Boot menüde SSD'nin yanında exclamation mark var ve eğer exclamation mark varsa boot capabilitynin olmadığını söylüyor. Flash bellek FAT32 formatında.

Belleği NTFS olarak formatlayıp yazdırmayı deneyin. Bu arada hangi dağıtımı kurmayı denediniz?

Biostan biosa değişebilir sen biosta uefi boot açmış olabilirsin ama usb ayarlarından da usb uefi seçmen gerekebilir 2. Olarak flaş diski taktığında usb hem kendi adıyla görünüyor hemde atıyorum uefi SanDisk yazıyorsa uefi SanDisk yazan birimi seçmelisin yada hdd boot alanından üste almalısın

Ventoy kullanın.

Ventoy ya da etcher kullanın.

Ventoy, Linux'tan Linux ISO'su yazınca sıkıntılı çalışıyor. balenaEtcher çalışan uygulamalardan.

Ventoy ile kaç defa Linux üzerinden Linux ve Windows ISO'su kopyaladım hiçbir sorun çıkmadı. Eğer ISO'yu kopyaladıktan sonra güvenli çıkar deyip sürecin bitmeisini beklemezseniz böyle sorunlar olabiliyor.

Ventoy ile kaç defa Linux üzerinden Linux ve Windows ISO'su kopyaladım hiçbir sorun çıkmadı. Eğer ISO'yu kopyaladıktan sonra güvenli çıkar deyip sürecin bitmeisini beklemezseniz böyle sorunlar olabiliyor.

5 defa 5 farklı dağıtım kopyaladım belleğe. Güvenli çıkardım olmadı SHA256 değeri doğru ama her seferinde "invalid magic number, you need to load the kernel first" hataları çıkıyor. balenaEtcher kullandım ve tekte halletti. En azından benim deneyimim bu şekilde.

@Fueren dogru soyluyor. Ventoy eskiden de sorunluydu, hala daha sorunlu. Keyfekeder calisan bir yazilim. Mumkunse Linux dagitimlari icin BalenaEtcher kullanin.

Secure Boot seçeneğiyle alakalı bir durum olabilir. Bir de bazı dağıtımlar Ventoy ile düzgün çalışmayabiliyor.

Secure Boot seçeneğiyle alakalı bir durum olabilir. Bir de bazı dağıtımlar Ventoy ile düzgün çalışmayabiliyor.

Secure Boot kapalı ve sevure boot desteğide kapalı yazdırdım USB'ye.

@Fueren dogru soyluyor. Ventoy eskiden de sorunluydu, hala daha sorunlu. Keyfekeder calisan bir yazilim. Mumkunse Linux dagitimlari icin balenaEtcher kullanin.

Aslında Windows üstünden Linux kopyalayınca çalışıyor. Ama Linux'tan Linux'a sıkıntılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…