Herkese merhaba. Bugün bilgisayarımı kapattıktan birkaç saat sonra açtığımda "reboot and select proper boot device" hatası alıp durdum. Bu hatayı almama sebep olacak hiçbir şey de yapmadım. Yine de önce kabloları kontrol ettim, BIOS ayarlarını sıfırladım, Windows'un kurulu olduğu diski başa aldım, boot Manager'i başa aldım yine de aynı hatayı alıp durdum. En sonunda CSM kapattım ve kaydet çık dediğimde disk cheeking işlemi yaptı birkaç dakika. Sonrasında sorunsuzca açıldı sistem.
Yeniden başlat veya kapatıp açmalarımda da sorun olmadı ancak şu an şöyle bir problem var ki bilgisayarı açarken F12 yaptığımda veya BIOS'tan boot menüsüne geldiğimde yalnızca boot Manager var ve parantez içinde HDD'm yazıyor. Başka bir seçenek yok ve ilginçtir ki Windows SSD'ye kurulu. Bunun sebebi nedir?
İkinci olarak bu olaylardan sonra bilgisayarı açtığımda ilk ekran rengarenk çizgiler üzerinde tek renk dikdörtgen bir şekil, sonrasında normal anakartın ismi ve del, F12 vesaire tuş yazıları. Ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, fotoğraf ekleyeceğim.
Anakartım A320M S2H.
Sırasıyla bu ekranlardan sonra masaüstüm geliyor. İlk görseldeki renkler her seferinde farklı oluyor.