Boot0ss:error hatası ve USB olmadan boot edememe

izzet33

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
MBR yaması yükledim mavericks 10.9.2 USB'ye. EFI mount bölümünü yapamadım. Yine clover configurator'da disk0 disk1 vs şeyler çıkmıyor. Ben de dual boots maverics 10.9.1 ve windows 8.1 rehberine göre dosyaların yerlerini değiştirdim.

Yeniden başlattıktan sonra boot0ss:error gibi bir hata verdi. Bios ayarlarını da eski orjinal hale getirdim ama nafile. Ne win8.1 ne de Mavericks'e ulaşamıyorum. Takıldım burada. Yanlız usb'yi takınca bir şekilde mavericks os masaüstüne ulaşıyorum onda sıkıntı yok.

Usb çıkarınca boot0ss:error da kalıyor @Recep Baltaş hocam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Recep Baltaş hocam şu şekilde hata alıyorum. Bir de şöyle bişey denesek olmaz mı? Clover boot dosyalarını Windows'u açıp Windowsun kendi boot dosyalarına atsak? Ben ne yaptıysam olmadı.
Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 Kurulum Rehberinde 38:34'üncü dakikada gösterdiğiniz gibi Clover Boot Options seçeneği bi tane var ama sata vs yazmıyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Her seçenek denendi sonuç aynı.
Temiz windows 8.1 kurulu Basic MBR Hard Disk 0 (ST1000DM003-9YN162 ATA Device) diski paragon partititon ile convert GPT disk yapsam bir sıkıntı olur mu?

Kasa veya model tipi şöyle NOZ
Kod:
System Information
------------------
Time of this report: 4/8/2014, 01:00:38
   Operating System: Windows 8.1 Pro 64-bit (6.3, Build 9600) (9600.winblue_gdr.131030-1505)
           Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
System Manufacturer: To be filled by O.E.M.
       System Model: To be filled by O.E.M.
               BIOS: BIOS Date: 04/19/12 11:51:52 Ver: 04.06.05
          Processor: Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.4GHz
             Memory: 12288MB RAM
Available OS Memory: 12254MB RAM
          Page File: 2806MB used, 11879MB available
        Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
   User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
     DxDiag Version: 6.03.9600.16384 64bit Unicode
Display Devices
---------------
          Card name: AMD Radeon HD 7800 Series
       Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
          Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x6818)
           DAC type: Internal DAC(400MHz)
        Device Type: Full Device
         Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_6818&SUBSYS_04321043&REV_00
     Display Memory: 7914 MB
   Dedicated Memory: 2026 MB
      Shared Memory: 5888 MB
       Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)

Foxconn anakart mı ? Benim de casper var, foxconn anakarta sahip. Bende efi problemi yaşıyorum, acaba anakart'tan mı kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir evet.Ben bu günlerde gerçekten sağlam çok iyi bir anakart almayı düşünüyorum.Bu arada başarılı kurulumu gerçekleştirdim lanet usb den tamamen kurtuldum.

izzet33 kardeş sorunu nasıl hallettin bendede aynı sorun var yardımcı olursan sevinirim

Arkadaşlar belki biraz geç ama ben farklı bir çözüme ulaştım. Bu çözümde format atmanıza gerek kalmıyor. Mac kurduğunuz disk bölümünü formatladıysanız ve hala açılışta boot0ss gibi hatalar alıyorsanız çözüm burada. Mac usb mizi boot ediyoruz. Bildiğiniz gibi clover ekranı geldiğinde karşımıza diskler çıkıyor. İlk windows diskimizi seçip enter yapıyoruz. (Genellikle windowsun kurulu olduğu disk budur. Zaten seçtiğiniz diskte windows kurulu değil ise uyarı veriyor. O zaman diğer windows disklerini denemeniz gerekir.) Windows açılmadan bilgisayarı power tuşuna basıp kapatıyoruz. Daha sonra usb yi tekrar boot edip windows kurulu diski seçiyoruz. Pc yi az önce powerdan kapattığımız için karşımıza başlangıç onarma veya normal başlatma seçeneği gelecek. Başlangıç onarma kısmından devam edin. İki adet seçim yapabileceğiniz bir ekran gelecek. Şuan o ekranda ne yazdığını hatırlamıyorum fakat 2 adet radio button vardı. Üstteki seçeneği seçip devam edin. Burada açılan ekrandan da başlangıç onarma yı seçin. Bir işlem başlayacak. İşlem bittiğinde bilgisayarınızı resetleyin. Sorunun çözüleceğini göreceksiniz. Ben bu şekilde format atmadan kurtardım. Umarım sorunla karşılaşan arkadaşlarıma bir faydam dokunur.

izzet33 kardeş sorunu nasıl hallettin bendede aynı sorun var yardımcı olursan sevinirim
Kardeşim hallettin mi sorununu sen.Ben çok geç gördüm mesajını kusura bakma .Bayadır girmiyordum

@cago bu bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum fakat bu sorunları aşalı baya oldu ama bu güzel yönteminle değil tabiki format atmak zorunda kaldım eğer başıma gelirse bir daha deneyeceğim sağol yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…