Arkadaşlar iyi günler... Uzun uğraşlar sonucu aşağıda özelliklerini yazacağım pc me mac osx maverick kurdum...İlk bot ekranında GraphicsEnabler=Yes komutu devamında ise hiç bir kod girmeden sistemimi çalıştırdım ve ekran kartımı otomatik olarak tanıdı(Amd Hd 7870-Yükleme usb sinden ilgili kex leri silmedim) Bunun nasıl olduğunu bende anlamadım ama otomatik olarak tanıdı... Devamında Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi » Technopat konusunda ki recep hocanın anlattığı üzere öncelikle hvsensors ardından clover_v2k ve ardına clover configura isimli programları kurdum... Fakesmc yi işaretini işaretledim... Devamında yine hocamın dediği gibi mount işlemlerini harfiyen yaptım(3 kez silerek tekrar yükleyerek denedim) fakat bir türlü usb mi çıkararak boot etmeye çalıştığımda bu hatadan kurtulamadım... Ekranda siyah bir boşluk ve tek yazan boot0ss:error... Bu hata ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardımlarınızı esirgemeyin..
Sistemim:
Asus p8v77 lx anakart
Amd hd7870 ekran kartı
1 tb seagate hdd
intel core i5-3570K Cpu 3.40 Ghz
16 gb corsair ram
Arkadaşlar hdd mi tamamen silerek 2 ye böldüm mac kurulum ekranı izlencelerden.. 500 gb mac 500 gb win 8 olarak... Suan diğer bölümde hiç bir şey kurulu değil... Bu hatayı çözersemde kurmayı düşünmüyorum çünkü ekran kartımı tanıması benim için önemliydi... Bu hata ile ilgili forumdaki konuları okudum fakat bir çözüm bulamadım ... Yardımlarınız için sağolun.
Arkadaşlar diğer konuları okudum. Cameleon uda denedim yine olmadı. Sonra şöyle bişi denedim, sadece hw sensors kurduktan sonra devamında hiç bişey yapmadan tekrar usb den boot ederek optionsdan cloveri boot seçeneklerine ekledim. En üstteki seçenek şimdi bilgisayar direk açılıyor usb siz... Belki birinin işine yarar iyi günler.
Aynı hatayı bende alıyorum ve bende hepsini denedim olmadı. Sürekli usb den boot ediyorum ve overclock yapığım için ayarları sürekli sıfırlıyor. Acaba detaylı anlatmam mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.
Bootloader kurulumu sabit diskin bölüm tablosuna ve işletim sisteminin kurulum şekline göre değişir. Bu örnekte arkadaşımız UEF kurulum yapmış. Sonra USB bellekteki boot dosyalarını EFI bölümüne kopyalamış. Son olarak da bu rehberdeki gibi " Add as UEF Boot Option" seçeneğiyle bootloader'ı boot listesine eklemiş:
... hiç bişey yapmadan tekrar usb den boot ederek " optionsdan cloveri boot seçeneklerine ekledim. " En üstteki seçenek şimdi bilgisayar direk açılıyor usb siz... Belki birinin işine yarar iyi günler.