Bootable USB BIOS'umu donduruyor

mustafa_deniz19

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 buçuk yıldır bu sorunu yaşıyorum. Bilgisayarın Power tuşuna bastığımda USB portlarına USB bellek takılı olsa da olmasa da normal şekilde açılıyor. Ancak takılı USB belleğin içinde Windows 10 Windows 8.1 Windows 7 gibi bir işletim sistemi varsa yani USB bootlanabilir ise anakart markasının yazdığı splash ekranda takılı kalıyor.
*Hiçbir şekilde BIOS'a veya boot menüsüne giremiyorum hiçbir klavye tuşu çalışmıyor.
*Kasadaki güç düğmesine basarak PC kapanmıyor.
*Usbyi çıkarıp restart atmadığın sürece hiçbir şekilde çıkamıyorsun.
Bu sorun dediğim gibi uzun zamandır var ve bugüne kadar bir şekilde hallediyordum.
Ancak dün Hackintosh yapmaya karar verdim de ve USB'yi gayet başarılı bir şekilde yaptım ama bu sorun yüzünden USB'den boot edemiyorum ve kurulumu yapamadım.
Hackintosh usbsinde hata yok çünkü aynı teknikle daha önce ana PC'me macOS Catalina kurdum.

BIOS sorununu çözmek için.
* BIOS'u defalarca resetledim.
* BIOS'um güncel.
*Yeni bir SSD aldım.
* BIOS'ta her türlü ayarı denedim.
Her forumda her videoda söylenilen tüm yaygın görüşleri yaptım ama hiçbirinin faydası olmadı kasayı bile temizledim her şeyi çıkarıp taktım USB portlarında sorun yok.
Ayrıca Windows USB'yi sorunsuz tanıyor.
Eski sistem Windows 7 döneminden kalma birkaç yükseltme yapıldı şu an 4 GB RAM'li SSD'li çift çekirdekli bir patates.
Sistem bilgisi.
Windows 11 21h1.
Sürüm 10.0.22000 derleme 22000.
Sistem türü X64-based PC.
İşlemci Intel(r) Core(tm)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz, 2933 MHz, 2 çekirdek, 2 mantıksal işlemci.
BIOS Sürümü/Tarihi Phoenix technologies, LTD 6.00 pg, 21. 06.2011
BIOS modu eski.
Anakart Foxconn G31mpx.
Yüklü fiziksel bellek (RAM) 4,00 GB.
Farklı USB'leri de denedim hepsinde bu PC'de sorun alıp ana PC'mde sorun almadım.
Şu an 32 GB Cruzer Blade kullanıyorum daha önce 32 GB'lık Toshiba da denemiştim.

resim_2021-09-12_144320.png

resim_2021-09-12_144356.png

Örnekteki ekranda sıkışıyor.
Dediğim gibi bu sorun tüm işletim sistemlerinde oluyor Windows 7 yüklemeye çalışırken bile bu sorunu yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı