Bootcamp: Disk bölüntülenirken bir hata oluştu

DeathBringer

Kilopat
Son 2 gündür bu problemle uğraşıyorum, yaklaşık 25 defa denemişimdir. Eskiden Mac'im Mojave sürümdeydi ve Windows olarak kullanacağım bir alana ihtiyacım oldu. Bootcamp oluştururken aşağıdaki hatayı aldım ve Mojave'yi big Sur'a yükseltip boş alanları ana diske bölüntüleyince sorun çözülmüştü. Windows alanı yetmemeye başlayınca alanı 150 GB'a çıkarma kararı aldım ve bölüntüyü sildim, tekrar oluşturmaya çalıştığımda ise bu hata tekrardan oluştu.

En güncel sürümü kullanmaktayım, disk izlencesinden onarımlar ve ilk yardım yaptım, kurtarma moduna girip diski formatladım ve temiz bir Big Sur kurulumu tekrardan yaptım ama sorun hala düzelmedi. Önce diski 2 bölüntüye ayırıp bölüntülerden birini Windows olarak bootlamak aklıma geldi ama ana diskim bölüntülenirken de disk bölüntülenemedi hatası alıyorum.

Yani Bootcamp oluştururken de, ana diski bölüntülere ayırırken de disk bölüntülenemiyor. Diskin S.M.A.R.T. statüsü temiz gözüküyor, bad sector taraması yapamadım. Sorunu nerede olduğunu ayırt edemiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Mac'imde ayrı bir kullanıcı yok, admin oturumundan deniyorum.
Boş bölüntü yok, tüm SSD alanı tek bir bölüntüde.
Bootcamp asistanı çalışırken başka hiçbir program açık değil, başlangıç programları kapalı, hiçbir şey yüklü olmayan yeni formatlanmış bir Mac'te deniyorum.
Herhangi bir USB takılı değil.
Windows 10 ISO dosyası güncel.
İnternet sonuçları üzerine command + s ile komut satırıyla başlatıp /sbin/fsck -fy komutunu girdim, artık Big Sur içerisinde desteklenmiyormuş, değişik hatalar aldım. (isteğe göre belirtebilirim)
FileVault nedense bir türlü kapanmıyor, kapatma tuşuna basıyorum, 15 dakika bekletiyor, hiçbir hata olmadan süreç bitiyor, kapatma tuşu geri geliyor. Defalarca kapatma tuşuna bastım, her birinde 15 dakika bekletip süreç başarıyla bitince eski haline geri döndü.
Apple destek makalesi Time Machine'i geçici olarak kapat diyordu, bende zaten timemachine hiçbir diske bağlı olmadığından kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…