Bootloader ile ROM atmak güvenli mi?

padDIER345

Centipat
Telefonum Redmi Note 9 Pro ve hala MIUI 12 kullanıyorum. Biraz araştırma yaptım ve Mi Flash ile bootloader açık olan cihazlarda rahatça ROM atılabildiğini öğrendim.
Ve size birkaç sorum var:
1-) bootloader kilidini açmak telefona herhangi bir zarar verir mi? (telefonu savunmasız hale getirmek vs.)
2-) bootloader kilidini sonradan kapatabilir miyim?
3-) yasal yönden bootloader kilidini açmak sakıncalı mı?

1)Telefonun çalınması durumunda verilerinize erişebilirler
2)Evet Kapatabilirsiniz
3) Sakıncası Yoktur

Ikinci soruya bir şey soylemek istiyorum. Cok deneyimim olmasa da okudugum yazilardan, bootloader kilidini actiktan sonra kapanmasinin cok tavsiye edilmedigini gormustum. Belki kilidi acip stock ROM'da geri kapatirsan bir şey olmayabilir ama Custom ROM kurup uzerine kilidi kapatirsan buyuk sorun oldugunu okumustum. Acanlar pek geri kapatmiyordu. Kilidi acip ROM attiktan sonra genelde root atiliyor. Root sayesinde sanirim o kilidin acildigini gizliyorlar, rootun varligini gizliyorlar. Bir suru seyi gizlemeye calisiyorsun anlayacagin. Galiba bir de kilidi acsan ROM kurmasan bile bazi uygulamalar bu durumu anlayip calismiyor. Mesela WhatsApp'ta hata alan vardi diye hatirliyorum. Bir de Netflix uygulamasi Google playde yok oluyordu. Iste bu yuzden ROM sonra root sonra eklentiler ile bu yaptiklarini gizleme pesine dusuyorsun.

Ayni cihazi ben de kullanıyorum. MIUI 14 teyim. LineageOS kurmayi dusunuyorum. Bu islerde planlanmayan cok seyler olabiliyor. Bu yuzden korkularim var. Telefonu yedek bir duruma getirebilirsem denemek istiyorum. Telefonum destekliyor mu bilmiyorum ama APatch ile root ve gizleme islerini yapmayi dusunuyorum.

Soyledigim seylerde bir yanlislik varsa tecrubeli kisiler duzeltsin. Ben de her gun biraz biraz okuyarak ogrenmeye calisiyorum ama uygulamadigim icin havada kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…