BOOTMGR Eksik Hatası

glaitaht

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar,
Yaklaşık 4 gün kadar önce ikinci el aldığım dizüstü bilgisayarım adresime geldi. Bataryayı çıkarmamışlar, geldiğinde içinde enerji var mı diye güç düğmesine bastım, bilgisayar açılmadı. 1 saat şarja bıraktım ve açmaya çalıştım. Casper yazısı geçti ve siyah ekranda BootMGR eksik hatasını verdi. Bilgisayarın içinde 320GB WD ve 750GB Toshiba HDD vardı. Bunlardan 320GB'ı çıkartıp yerine Corsair'in 120GB'lık Force GT SSD'sini taktım, aynı hatayı vermeye devam etti. Gelirken 750GB olan HDD biraz yerinden çıkmıştı ve sistem 320GB olana kuruluydu. Şuanda SSD'nin içine diğer bilgisayarımda kullandığım işletim sistemi var, sysprep işlemi uygulanmış bir şekilde. Detaylı anlatmamın sebebine gelirsek, bilgisayara USB'den 4-5 farklı ISO ile format atmaya çalıştım ki bunların 1-2 tanesi bozuk olsa bile sağlamları var, temiz CD ile Windows 7 kurmaya çalıştım fakat bilgisayar her defasında başka bir hata veya hatadan beter şeyler getiriyor karşıma.
Örnek vermek gerekirse;
* 0xc000000f
* 0xc0000225
* 0xc0000428
* SYSTEM_PTE_MISUSE, gibi nice hatalardan verdi. Hata vermediği zamanlar siyah ekranda bıraktı veya windows is loading files ekranında dondu.
BIOS'dan Legacy, Intel Anti Thief gibi bir çok özelliğin değerini değiştirmeyi denedim. Easy Recovery Tool'un Windows 7 ve Windows 10 uyumlulukları ile deneme yaptım fakat bunları da siyah ekranda bıraktı. Kargoya verilmeden önce çalışır bir halde idi, kargoda RAM zarar görmüş olabilir mi diye düşündüm, bir yakınımdan RAM rica ettim. Linux ile belki bu ekranı geçebilirim diye düşündüm onuda bu gece indirmeyi planlıyorum.
Bunların dışında aklına bir şey gelen veya yaşayıp çözmüş biri varsa yardımcı olabilir mi acaba?
Lütfen boot sırasını öne al gibi önerilerde bulunmayın..

RAM değişince sorun geçti. Konu en azından bu sorunu yaşayanlara yardımcı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı