Bootmgr Eksik sorunu nasıl düzeltilir ?

• Konuyu başlatan Eren Emre
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 6.730
E

Eren Emre

Ziyaretçi
Arkadaşlar ben PC'ye format atarken birden bire PC yeniden başladı ve siyah ekran geldi. Siyah ekranın üstünde " Bootmgr is missing Press Ctrl Alt Del to restart " hatasını alıyorum. İnternette araştırdım bir çok konu vardı ve bunları denedim ama olmadı. Ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Format attığınız iso dosyasında problem vardır veya kullandığınız medyada en kötü ihtimalle disk bozulmuştur. Hatanın fotoğraflarını atıp sistem özelliklerini belirtirsen yardımcı olabilirim.

Format attığınız iso dosyasında problem vardır veya kullandığınız medyada en kötü ihtimalle disk bozulmuştur. Hatanın fotoğraflarını atıp sistem özelliklerini belirtirsen yardımcı olabilirim.

Arkadaşlar PC benim değil, kuzenimin PC'sine format atarken oldu.
Sistem özellikleri :
  • Windows 7 Ultimate 64 bit
  • 4GB Corsair Ram
  • İ5 4690k İşlemci
  • Nvidia geforce gt 740m Ekran Kartı

indir.jpg
Arkadaşlar PC açılırken böyle bir yazı geliyor. Bunu ben çekmedim ama aynı böyle. Sonra yeniden başlatıyorum tekrar tekrar aynı hatayı alıyorum. Kuzenimin PC'sinde denedim başlangıç onarmayı, yaptım olmadı .

Arkadaşlar kurulum dosyalarında sorun yok çünkü kendi PC me attığımda gayet iyi atıyorum ama kuzenim gilin PC sine attığımda birden bire PC açılıp kapanıyor . Windows 8.1 de attım ama yine aynı sorunu veriyor .

Hiç gerek yok. Diskten Windows kurulumu açılıyor , Sistem onarma'dan komut istemi açılıyor.

Komut istemine şu komutlar verilecek;

bootrec.exe /fixmbr

bootrec.exe /fixboot

bootrec.exe /rebuildbcd

Ben Ubuntu kurmuştum zamanında Windows'un yanına, Windows'u açıp Disk Yönetiminden direk Ubuntunun olduğu bölümü uçurunca, böyle sorun gelmişti ben de böyle düzeltmiştim .
Boot yöneticisi Ubuntudaydı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı