Borç batağından nasıl kurtulunur?

TheReaction

Centipat
2018'den beri bankalara borcum var, yaşım 24. ailevi sorunlardan dolayı bankalara bulaştım. Borcum azalacağına sürekli artıyor, arta arta 650 bin TL'ye çıktı borcum. Maaşım 20bin TL ve aylık ödememi kurtarmıyor.
Bu ay ödemem gereken 60 bin TL borcum var. Bana bir yol gösterin gözünüzü sevim artık intiharın eşiğine geldim ne yapacağımı bilmiyorum kimden nereden yardım isteyeceğimi bilmiyorum. Borcumu ödemesem ne olur eve haciz gelir evdeki eşyalar gider mi? Artık her gün her saat borçları düşünmekten uyuyamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye bu kadar borca girdin? Kötü bir şey ama neden?

Ailevi nedenler, ayrılık, yalnız yaşadım, ayrı eve çıktım, annemi tekrar yanıma aldım ve sıfırdan ev dizdim. Önceden borçlarım vardı ve kredi çektim. Ödeyemediğim zamanlar oldu, tekrar kredi çektim ve borçla borç kapattım. Askere gittim para yetmedi, tekrar kredi çektim. Askerden geldim ve iş bulamadım, 2 ay parasız kaldım, her şey üst üste geldi. Borcum inşallah benden önce biterse direkt bütün kartları kırıp atacağım ve bir daha bankanın önünden geçmeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tefeci eline düşmüş değilsiniz, bu kadar telaşlanmayın. Kimse borçlarınızdan dolayı sizi hapse atmayacak veya yaşamınıza son vermeyecek, burası Türkiye. Yapılandırır, uzun süre faiz öder falan bir şekilde çıkarsınız (kumar oynamadığınız sürece) bu işin içinden. Eve haciz gelir ancak bu süreçler çok yavaş ilerliyor. Paranız olmadığı için danışmanlık öneremeyeceğim ancak vaktiniz var, bu konuları internetten iyice araştırın, gerekirse Reddit r/hukuk alanına yardım talep edin.

@TheReaction Hiçbir şey sizden kıymetli değil. Canınızı alacak değiller ya? Eviniz gitsin yeter ki siz gitmeyin. Arkadaşların dediği gibi bu süreçler çok hızlı işlemiyor. Haciz gelip her şeyinizi alırlarsa, ucuz bir şehire yerleşip orada kirada tutunun. Ya da inşaat gibi ağır bir işe girerek hatta çobanlık dahi yaparak 20 bin liradan daha fazlasını kazanabilirsiniz. Para gibi soyut kavramlardan dolayı kendinizi üzmeyin. Ödeyemiyorsanız, ödeyemiyorsunuzdur. Paranız olmadığı için hapse atılmayacaksınız ya da size zarar verilmeyecek (illegal yerlerden para almadıysanız tabi)

Teşekkürler öneriniz için arkadaşlar, hapis yatmaktan korkum yok ömür boyu borç ödeyip üzerime evimi arabamı alamayacağım mutlu bir ilişkim evliliğim olmayacak diye gelecek için kaygılanıyorum yoksa dediğiniz gibi umrumda olmaz. Nereye kadar gidecek bu durum onun çıkmazındayım.

20 bin lira maaş alan biriyle evlenecek bir kız olduğunu sanmıyorum eğer köyden falan almazsan. Bu borçla araba da hayal. En iyisi borçlardan dolayı yurt dışı yasağın falan yoksa güney Kore'de tarlada fabrikada çalışmaya git aylık alacağın 78-80 bin lira ile ancak borcunu bitirirsin. Dil bilme şartı da yok. Facebook'ta grupları var bir bak istersen ben üyesiyim her gün başka bir iş ilanı paylaşıyorlar.

Her ay 1 bankanın borcunu ödemesem problem olur mu acaba? Mesela A bankasının borcunu bu ay ödemedim B ve C bankasını ödedim. Sonraki ay A ve C bankasını ödedim B yi ödemedim. Her ay birini atlatsam ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…