Borç Öderken Kredi Kartı mı Banka Kartını mı seçmeliyiz?

Daha fazla  
Elimde bir kartın dönem borcu vardı. Başlangıçta bana sordu "Kredi Kartı" olarak mı kullanmak istersiniz yoksa "Banka Kartı" mı diye, "Banka Kartı"nı seçip borcu ödedim ama kartın kredi kartı mı banka kartı mı olduğunu bilmiyorum. Galiba "Kredi Kartı" seçsem de aynı sekme geliyordu dolayısıyla karar veremedim. Sorun oluşur mu?

Bu tip sorular çıkıyorsa kartınıza hem banka hem kredi hesabı işlenmiş demektir. Yani 1 kartta 2 hesabınız var. Ödeme yaparkan hangisini seçerseniz parayı o hesaptan alır ve borcunuzu öder. Hesaplarınızı mobil uygulamadan takip edip nereden ödeme yaptığınızı kontrol edebilirsiniz.

Banka kartı seçtim ama parayı kendim yatırdım. Yani şimdi bir sıkıntı var mı burada? Kredi kartı seçseydim ne değişecekti?

Bankamatikten yatırdıysanız paranızı ve banka kartı seçtiyseniz otomatik ödeme talimatınız da yoksa kredi kartınıza değil banka kartınıza yatmıştır para. Yani siz kredi kartı borcu ödemediniz paranızı hesabınıza yatırdınız. Banka hesabınızda avans borcu varsa onu yatırmış olursunuz.

Ama 92 TL borcum vardı ben 100 TL yatırdım bana hatta dedi para üstünü bir sonraki seferde üstüne mi ekleyelim diye evet dedim ben de. Ödenmese bunu sormazdı ki?

Ekran arayüzünü bilmediğim için emin olamadım. Banka kartı seçmenize rağmen kredi kartı borcu ödemenize izin veren bir arayüzse ve dediğiniz gibi para üstünü bir sonra ki borca aktardıysa bir ödeme yapmışsınız ancak ben hala o borcun kredi kartı borcu mu yoksa avans hesabınız varsa onun borcumu emin olamadım. Şüpheniz varsa müşteri hizmetlerine bir danışın. Ya da durumu daha iyi anlayan bir arkadaş cevap verebilir buradan.

Öncelikle bana yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Az önce makbuza baktım ve üzerinde yapılan işlem kısmı var, orada ''Kredi Kartı Borç Ödeme'' yazıyordu. Belki bir şey ifade ediyordur bu yazı.

Rica ederim. Öyleyse ödemişsiniz borcunuzu sorun olacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…