İlk oyunu oynamadığımdan incelemem sadece bu oyun için geçerlidir.
--------------------------------------------------------------------------------------
Nasıl başlasam bilemiyorum ancak hikayeyi anlatan karakter gibi hikayeyi kısaca özetleyeyim.
Oyunun evreninde vault denen bir yer var. Vault benim bildiğim kasa vb. anlamları karşılar ancak yine de çeviriye baktığımda tonoz olarak gördüm(tonoz: Tuğla ve harçla örülmüş, alttan obruk, yarım silindir biçiminde tavan örtüsü.)Zamanında mistik bir anahtarla vault denen bu şey açılıyor ve açanlara göre istedikleri gibi bir hazine bulamıyorlar. Ancak bu şeyin açılması paha biçilemeyen bir uzaylı madeninin yeryüzüne çıkmasını tetikliyor ki ona da eridium deniyor. Gerek bu maden gerek vault olayı hyperion denen bir kuruluşun dikkatini çeker ve bu kuruluş oyunun geçtiği yer olan Pandora'ya gelir. Hyperion'un amacı Pandora'yı silahsızlandırarak buraya Egemen olmaktır ve tabii ki eridiuma da.
Bu madenin peşinde olan sadece onlar değildir. Herkes tarafından farklı adlandırılsalarda genel olarak vault hunter olarak adlandırılan kişiler de bunun peşine düşer. Hikaye bu kadar. Şimdi diyeceksiniz düz yazı. Merak etmeyin şimdi karakterlere geçelim ve orada çokça görsel kullanacağım.
Yan tarafta başlangıç videosunda göreceğimiz 4 avcı.
Oyundaki baş düşmanımız yakışıklı jack.(Oyunda adı handsome jack).Hyperion şirketinin/kuruluşunun başını çeken herkesin korktuğu kişidir. Birçok insanın evini yok etmiştir.
sanctuary şehrinde çoğu yaya zaten size yakışıklı Jack'i görüp hayatta kaldığınıza şaşırdığını söyleyecek.
İlk karakterimiz axton. Sınıfı ise komandodur. Yeteneklerine aşağılarda yenet ağacı kısmında değineceğim.Dövüş/saldırı tipi olarak siper alır ve düşmanlarına fırsat vermemesinden bahsedilmiş.
İkinci karakterimiz maya. Kendisinin sınıfı sirendir.(Sirenler ayrı bir konudur ki ona incelemenin diğer bölümünde değineceğim.)İşini büyülerle çözer ve eridiumla ilgilidir.
Üçüncü karakterimiz salvadordur. Sınıfının dilimizdeki karşılığını bulamadım ve çeviricilerde araştırma yapsam da karşılığını bulamadım. Oyunda aynı anda 2 silah kullanmaya izin verir.
Son karakterimiz Zero. Şahsen oyunu bitirdiğim karakterdir. Zero suikastçi sınıfındadır.
Angel oyun boyunca bize rehberlik eden karakterdir. Kendisi de bir sirendir. Ancak oynanamaz bir karakter.
Oyunun ilk başında gördüğümüz karakterdir. CL4TP veya claptrap olarak adlandırılır. Diğer karakterler tarafından da rahatsız edici bulunur.
--------------------------------------------------
Karakterlerimiz hyperion kuruluşuna ait bir trende yolculuk yaparken robotlar tarafından öldürülmeye çalışılır ve zaten bu videoda karakterler kısaca özetlenir. Sonrasında tren patlar. En sonunda karşımıza karakter seçim ekranı gelir. Buradan karakter seçilir ve oyuna giriş yapılır. Karşınıza claptrap çıkar ve angel size bu robotu takip etmenizi söyler ve böylece yolcuğumuz başlar.