Borsa eğitimi önerisi

Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar biraz birikmiş param var biraz harçlık topladım. Acil bir ihtiyacım yok. Yatırım yapmak istiyorum. Ama bu işe de bilgili ve sağlam girmek istiyorum. YouTube olur çok pahalı olmadıkça Udemy olur. Bana önerebileceğiniz bu işi temelden anlatan bir eğitim var mı?

Arkadaşım bu işe 2-3 yılını vermiş birisi olarak neyin ne olacağını kestiremiyor. Bir gün 10k kâr var diyor. Diğer gün 30k batıyor vesaire vesaire. 10 yıllık yatırımcıda olsa neyin ne olabileceğini kestiremiyor. Şöyle az bir araştırmayla artış sağlayabilecek, iş yapacak bir hisse al ve unut o parayı.

Eğer işiniz bu değilse ve yoğun bir hayatınız varsa bence yatırım fonlarını araştırın. Çünkü hisse senedi alacaksınız çok iyi takip etmeniz lazım analiz yapmanız lazım, benim buna harcayacak vaktim yok derseniz fonlar tam sizin için.

Uzun vadede hisse yerine fon almak daha mantıklı bence.

Fonları da kısaca anlatacak olursak;

Profesyonellerden oluşan bir ekip sizin yerinize hisseleri yönetiyor. Mesela yerli bir teknoloji fonu aldınız, o fonun içinde teknoloji ile alakalı hisseler oluyor ve bu fonu yöneten kişiler sürekli bu hisselerin analizini vs. yapıyor ve ona göre al sat yapıyor. Sizin hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Yıl sonu da ortalama olarak bu kişilere yüzde 2-3 arası komisyon ödüyorsunuz. Kısaca böyle anlatabilirim.

Son düzenleme:

2 yıldır yapan biri olarak şunları diyebilirim, öncelikle sakın eğitimlere boşuna para verme. ayrıca Türk borsasına girmeni önermem, hele paran bir milyondan büyük değilse. Kriptoda yaklaşan bir boğa sezonu var (ytd), paranı orada değerlendirmen daha iyi olur.

Yatırım 101 in kendine göre seçtiğin bir kursunu al bence faydalı görünüyor çevremde alan ahbaplarım memnunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…