Borsa nasıl öğrenilir?

dennyzi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bir arkadaş bu borsa işleriyle uğraşıyor. Ben sordum buna nasıl yapıldığını. Bir şeyler anlatıyor ama hiçbir şey anlamadım vallahi. Halka arz gir falan diyor, zarar etmekten korkmuyor musun diyorum zarar edemezsin bunda falan diyor. Bu halka arz olayını falan anlatabilecek bir cengaver varsa.

Halka arz genelde bu işleri bilmeyip para kazanmak isteyenlere önerebileceğim sistemdir. Borsa 2. El hisse pazarıdır. Şirketlerin paylarını (hisse) 2. El olarak al sat yapabilirsin anonim şekilde. Halka arz ise bir şirketin kendini halka arz etme durumudur. Halka ilk defa açılan şirketlere denir. Şirketler henüz yeni piyasaya açıldığında tek bir alıcısı olmadığı için halka arz zamanlarında tavan tavan giderler. Haliyle kazanç yüksek olur. YTD

Kısacası bir Ali'nin bir şirketi var ve o şirketin paylarını halka arz ediyor yatırımcılarda bu paylara ortak oluyor çok talep gördüğü için tavan tavan gitme ihtimali de oluyor ancak biraz riskli kol kesebilirsin.

Halka arzda şu dönemde zarar etmen çok zor. Zaten halka arzlara katılan kişi sayısı da çok olduğu için kişi başına az miktarda lot düşüyor. Cüzi bir miktar para ayırıp gelecekteki arzlara katılabilirsin. Katılacak kişi sayısına göre dağıtılacak potansiyel pay miktarına bakıp katılabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…