Boş halde %90 RAM kullanımı

FarukBaban

Kilopat
Daha fazla  
Yeni sistem topladım ve çalıştırdım. Gerekli uygulamada vs. kurarken RAM kullanımı tavan yaptı. 8 GB RAM var ve boş halde %85-93 arası kullanım var. Hizmet ana bilgisayarı her neyse inanılmaz RAM kullanıyor. Ayrıntılara baktığımda svchost.exe'nin bütün RAM'i kullandığını gördüm. Nedir bu şey acaba?

Windowsun kendisi ☹

Sistemi yeni kurduysan, tüm Windows update güncellemelerini eksiksiz yapın.
Ekran kartı, ses vb. sürücüleri Anakart ya da kendi sitelerinden, en son sürümüne güncelleyin.
Microsoft store güncellemeleri de bittikten sonra, sistemi yeniden başlatın.

İlk olarak Başlat > Ayarlar > Sistem > Depolama > Geçici dosyaları sil sekmesini aç.
Geçici dosyaları tamamen kaldır. Sonrasında bağlantıdaki rehber de bulunan, ikinci yönergeyi uygula.
En son olarak sistemine virüs bulaşma ihtimalini göz önüne alarak, Kaspersky Internet Security ile tam tarama gerçekleştirin. Hatta 1-2 senelik lisans almanı tavsiye ederim. Ama büyük ihtimalle virüs yok, güncellemeleri yaptığından yüksek bellek tüketiyor.
Bundan sonra kendi yüklediğiniz uygulamalar, başlangıçta otomatik başlamadığı sürece %20 civarı bellek tüketimi olacaktır.

Tamamdır uygulayacağım. Bir de Norton var elimde satın almıştım. Onu kursam sıkıntı olmaz herhalde.

Norton da iyi bir antivirüstür. Sıkıntı olmaz.
Norton varsa Kaspersky kurmana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…