Boş port olmadığından ISS geçişinde "altyapı bulunamadı" hatası

foreverenn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, adresimde 1000 Mbps hızı destekleyebilen TT altyapısı bulunuyor. Fakat TurkNet bana yalnızca 100 Mbps sağlayabiliyor. TurkNet aboneliğimi TT'ye geçireceğim zaman başvuru yarıda kalıyor ve şu hatayı alıyorum:

Bu ekranın gelmesindeki asıl sorun boş portun olmaması. Bu nedenle biraz araştırma yaptım ve TurkNet aboneliğimin dün itibarıyla iptalini gerçekleştirdim. Portun boşa çıkmasını bekliyorum. Sizce hata mı yaptım? Port ne zaman boşa çıkar bilgisi olan var mıdır? Yazılanları dikkate aldığım için her saat başı kontrol ediyorum başvurabilmek amacıyla. Birçok kişi portun başkasına sıradan geçebileceğini söylüyor ama başka şansım da yok gibi. Binadaki tüm dairelere internet bağlı, yani eğer boş port yok dediğinde binadaki portlardan bahsediyorsa muhtemelen sorunsuz şekilde başvuru yapabileceğim port başkasına geçmeden, siz ne dersiniz? Eğer yanlış bir bilgiye sahipsem beni düzeltebilirsiniz.

Not: Görseldeki "ön başvuru oluştur" seçeneğine tıkladığımda başvuruya devam edebiliyorum lakin yalnızca 100 Mbps değerine kadar olan paketleri bana gösteriyor. Bu yüzden başvuruya devam edemiyorum, muhtemelen bunun sebebi de altyapının görünmemesi.

Son düzenleyen: Moderatör:

TurkNet üzerinden fiber aboneliğiniz etkin ise aslında boş port sorunu saçma olmuş geçişlerde hiçbir kabloya dokunulmuyor aynı kablo üzerinden hizmet alıyorsunuz. Ne kadar sürede boşa çıkacağına emin değilim ancak Twitter'dan Ümit Önal'ı etiketleyin TT ivedilik ile geri dönüş sağlıyor durumu anlatın. Hiç olmadı TT bölge müdürlüğüne gidin derim.

Eski ISS ne zaman aboneliği iptal edilirse boş port çıkıyor diye biliyorum ama siz defalarca arayın

onu dışında müdürlüğe gidin boş port açılsın

Tavsiyeniz için teşekkür ederim dikkate alacağım. 3 kez ISS değiştirdim 1 yıl içinde, bu boş port hatası bir bugdır ve düzelir umudu ile fakat düzelmedi ve TT'ye hiç geçemedim. Şimdi en sonunda iptal etmeyi denedim bakalım. Ümraniye'de TT ana binası var yanlış bilmiyorsam, birkaç gün içinde başvuru yapamazsam oraya da gideceğim.

Eski ISS ne zaman aboneliği iptal edilirse boş port çıkıyor diye biliyorum ama siz defalarca arayın

onu dışında müdürlüğe gidin boş port açılsın
Dün iptal gerçekleştirildi bakalım bekliyorum hocam. Bugün pazar günü belki sistemde değişiklik olmaz bilmiyorum ama her saat başı kontrol etmeye devam ediyorum. Hala boşa çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…