Çözüldü Boş yuva olmadan bilgisayara ekstra SSD takılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

393654

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, evde 32 GB SD kartlı bir laptop var ve eskiden babam ona Toshiba RC 100 diye 240GB'lık NVMe SSD almış. Laptopun içini öylesine açmıştım, o zaman gördüm bu SSD'yi. Ve bu SSD çalışmıyor, en azından o laptopta. Şu anki bilgisayarımda denemedim, ama eğer SSD sağlamsa bu bilgisayara takmak ve kullanmak istiyorum. Fakat bilgisayarımın tüm M.2 yuvaları dolu. Cihazın içinde bulunan SSD'leri çıkartmadan bulduğum SSD'yi kullanmanın bir yolu var mıdır?

Çözüm
CD-ROM bulunmuyor laptopta, boş SATA yuvası var o olur mu?
Laptop'un boş sata yuvası varsa, oraya takabileceğin bir dönüştürücü ile kullanabilmen gerek - yalnız ben şu an laptopun kasasını kapatamıyorum kafamda o dönüştürücüyü taktıktan sonra. Bir de öyle bir olay var.

Bu galiba senin sistem:
Sende zaten 240+500 var, 32'yi buraya (kırmızı) takmak için çabalaman çok mantıklı değil. Onun yerine 1-5Tb'lik 2.5" HDD alırsın uzun vadeli depolaman olur. Ayrıca kasa büyük ihtimalle kapanır.
Ek m2 yuvaları oluyor amazondan bakabilirsin.

Bellek yada PCI-E noktalarında kullanılan adaptörler var yanlış bilmiyorsam.
Evet şimdi baktım böyle bir kart var Amazon yada HB gibi sitelerde kolaylıkla bulunuyor.

Boş PCI slot'un varsa adaptörler var, elindeki SSD'nin tipine göre adaptör al yalnız.

M2'dir M2 B alırsın olmaz gibi gibi... takacağın SSD'nin uçlarındaki pin tipine bakman gerek.

Para harcamandan (maksimum 400TL olması gerekti en son) yapamazsın.

Bellek yada PCI-E noktalarında kullanılan adaptörler var yanlış bilmiyorsam.
Evet şimdi baktım böyle bir kart var Amazon yada HB gibi sitelerde kolaylıkla bulunuyor.
Yalnız bir de şöyle bir şey var; anakartların aynı anda kullanabileceği SATA portlarının bir sınırı var. Kitapcığına bakarak hangi portlar ve kaç tanesi kullanımdayken hangileri iptal oluyor onu da öğrenmek gerek. Tabi bir de işlemcinin de bir sınırı var.

CD-ROM bulunmuyor laptopta, boş SATA yuvası var o olur mu?
Laptop'un boş sata yuvası varsa, oraya takabileceğin bir dönüştürücü ile kullanabilmen gerek - yalnız ben şu an laptopun kasasını kapatamıyorum kafamda o dönüştürücüyü taktıktan sonra. Bir de öyle bir olay var.

Bu galiba senin sistem:
Sende zaten 240+500 var, 32'yi buraya (kırmızı) takmak için çabalaman çok mantıklı değil. Onun yerine 1-5Tb'lik 2.5" HDD alırsın uzun vadeli depolaman olur. Ayrıca kasa büyük ihtimalle kapanır.

Son düzenleme:
Çözüm

Evet, bilgisayarım bu. 32GB takmayacağım, 240GB'lık m2 SSD takacağım. Evde 1TB WD Elements taşınabilir HDD vardı ama abim sağ olsun düşürdü ve bozuldu. Dediğiniz gibiyse hiç uğraşmayayım, en iyisi para biriktirip 1TB HDD almak. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…